Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadar zadržao postojeće linije Croatia Airlinesa

02.08.2020. 09:38


Hrvatski nacionalni avioprijevoznik objavio je red letenja za kolovoz. Croatia Airlines će prometovati prema svim zračnim lukama u Hrvatskoj, s čak 37 domaćih i međunarodnih linija iz Zagreba, Osijeka, Pule, Rijeke, Zadra, Splita, Brača i Dubrovnika. Najavili su kako će povećati broj linija prema Splitu i Dubrovniku.
Što se tiče linije Zadar – Zagreb, od 3. kolovoza prometovat će jednom dnevno utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom, dok su nedjeljom najavljena dva leta dnevno. Od 10. kolovoza letovi su najavljeni jednom dnevno svakog dana u tjednu, no četvrtkom, petkom, i nedjeljom na liniji će biti dva dnevna leta zrakoplovom tipa DashQ400 kapaciteta 76 sjedala.
Croatia Airlines u kolovozu neće prometovati na sezonskim linijama iz Zagreba prema sljedećim gradovima: Helsinki, Prag, Oslo, Stockholm, St. Petersburg, Podgorica, Bukurešt, Sofija, Barcelona, Lisabon, Milano, Mostar, Tel Aviv. Linije su bile u najavi, no zbog krize prouzročene pandemijom covida-19 izgledno je da ih kompanija ove ljetne sezone neće pokretati.
Također, međunarodne linije iz Pule i Zadra su također ukinute za ovu ljetnu sezonu, dok Rijeka ima jednu liniju prema Muenchenu.