Osnovci Š.K. Benje jedva dočekali prvo zvono

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
skbenjeucenici2
Vedran SITNICA
Najvažniji dan u životu

Mnoštvo malih, radoznalih glava, punih iščekivanja i želje za novim obvezana, jučer je svoje prvo školsko zvono začulo i u OŠ Šimuna Kožičića Benje. S redovito prevelikim torbama, nestrpljivo vukući roditelje za ruke, ove je godine prema školskom holu i to na priredbu organiziranu u čast upravo njima, žurio čak 131 prvašić. Ono što su radosno iščekivali cijelo ljeto konačno su dočekali, pa su se stoga spremno podijelili prema razrednim odjeljenjima kojima pripadaju, te se pod sigurnim nadzorom svoje učiteljice ili učitelja, konačno "bacili" u potragu za novim, a možda i najboljim ili doživotnim prijateljima.

Magdalena, Nina i Dora, zajedno su zauzele prve redove 1.e razreda, a to nije slučajnost jer one su dobre prijateljice i od prije, pa im je, kako kažu, "baš super" što su skupa u razredu.

- Sama sam si odabrala školsku torbu koju sam odavno napunila sa svim ostalim školskim priborom i jedva sam dočekala da je danas napokon stavim na leđa i krenem u školu. Jedva čekam da uđemo u razred i počnemo pisati, kazala je simpatična Nina, na čijem licu nije bilo ni traga bojazni i straha što će se susresti s brojnim nepoznatim obvezama i po prvi put veliki dio dana provesti bez roditelja.

Njihov školski kolega, Antonio iz susjednog 1.d razreda, nije ništa manje uzbuđen, a ovaj veliki događaj, podnio je kao pravi veliki dečko.

- Ne bojim se uopće, znam da ću upoznati puno prijatelje, a s nekima se poznajem i od prije tako da nisam sam. Dugo sam iščekivao ovaj dan, birao torbu, pribor i odjeću za prvi dan škole. Siguran sam da će mi biti super, a mislim da će mi se od predmeta najviše svidjeti hrvatski, kazao je Antonio.

Kako bi uspomena na ovaj zasigurno najljepši dan u životu bila još ljepša potrudili su se stariji kolege malenih prvašića te im nekoliko prigodnih recitacija i pjesama zaželjeli dobrodošlicu i pokazali što se to zapravo u školi radi. Tom je prigodom svojim novim kolegama pjesmicu otpjevala Lara Brkić, učenica 2. razreda koja je kao najmlađa natjecateljica osvojila 3. mjesto na Benjafesu, a nakon Lare, poticajnu pjesmu prvašićima je izrecitirao i njihov stariji kogela Dominik Čolak, jedan od najboljih matematičara u školi i voditelj Benjafesta.

Pozdravni govor prvašićima i njihovim roditeljima uputio je Marko Marin, ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje, pozdravivši pri tom sve nazočne. Ovom suprigodom spomenutu zadarsku školu posjteili su i Dijana Vican, državna tajnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, Miljenko Marinović, županijski pročelnik Ureda za prosvjetu, Renata Jačan, stručni suradnik za osnovno školstvo pri županijskom Uredu za prosvjetu, Branka Radman, pročelnica gradskog upravnog Odjela za školstvo te Joso Nekić, stručni suradnik gradskog upravnog Odjela za školstvo.

- Vjerujem da ste jako uzbuđeni jer prvi dan škole najljepši je, ali i najvažniji dan u vašem životu, jer pred vama je druženje kroz koje ćete provesti najljepše godine života. To je prekretnica koja donosi mnoštvo novih obveza, ali i velikih očekivanja vaših roditelja i nastavnika, kazao je Marko Marin, predstavivši potom razredne odjele te učiteljice i jednog učitelja svakog pojedinog odjela.

Naime, u prvi razred OŠ Šimuna Kožičića Benje jučer je krenulo pet odjeljenja, a učiteljica 1.a razreda je Zorica Bujanović, za 1.b razred zadužena je Tanja Vulić, u 1.c razredu učitelj je Ivan Jurić, za 1.d razred odgovorna je učiteljica Radojka Cimatović, dok će 1.e razred voditi učiteljica Danijela Kovač.

Marin je ovom prilikom predstavio i cijelu stručnu službu škole, odnosno pedagoga, psihologa, defektologa, knjižničarke i voditelja smjene, a nakon njega prisutnima se obratila i Danijela Vican, pričitavši pismo koje je prvašićima uputio ministar Dragan Primorac.

Nakon Božjeg blagoslova kojeg je uputio župnik don Emil Bilaver, prvašići su se u pratnji svojih učiteljica uputili prema razredima gdje su radoznalo birali školske klupe i kolege s kojima će u buduće dijeliti brojne školske zgode i nezgode.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno