Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U trenutku nesreće Stričak je bio ubrojiv

Autor: Minja Gugić

01.09.2008. 22:00
U trenutku nesreće Stričak je bio ubrojiv

Foto: Zvonko KUCELIN



Saslušane su psihijatrica Klementina Ružić i psihologinja Zrinka Rička-Žauhar koje su i ranije vještačile psihičko stanje Miljenka Stričaka. Nastavak suđenja zakazan je za sljedeći ponedjeljak
Psihijatrica Klementina Ružić i psihologinja Zrinka Rička-Žauhar iz Rijeke jučer su u ulozi vještakinja svjedočile na Općinskom sudu u Zadru, u nastavku suđenja vozaču “tegljača smrti”, 26-godišnjem Miljenku Stričaku zbog izazivanja prometne nesreće u tunelu Ledenik, krajem srpnja prije dvije godine kada je pregazio dvije majke i njihovo dvoje djece.
U suđenju, koje je i dalje zatvoreno za javnost, vještakinje su procijenile kako je Miljenko Stričak u trenutku prometne nesreće bio – ubrojiv. To je zapravo sve što su novinari uspjeli doznati s jučerašnje rasprave.
Sljedeća je rasprava zakazana za ponedjeljak, 8. rujna za kada je opet predviđeno saslušanje vještaka telekomunikacijske struke Vladimira Njegovana, a pregledat će se i CD-zapis prometne nesreće.
Ukoliko ne bude “zastoja” u daljnjem tijeku rasprava, suđenje bi moglo završiti do kraja ovog mjeseca kada bi mogla biti izrečena i presuda.
Miljenko Stričak je i jučer ušao u zgradu suda munjevitom brzinom nastojeći izbjeći novinare, koji su opet uporno satima čekali ispred zgrade suda na završetak rasprave kako bi dobili barem najosnovniju informaciju o tome što se događalo iza čvrsto zatvorenih vrata sudnice.