Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Milijun kuna za pomorsku infrastrukturu

Autor: Dragana Glavočić

01.09.2009. 22:00
Milijun kuna za pomorsku infrastrukturu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Na Kolegiju župana donesena je odluka o dodjeli sredstava u visini od milijun kuna Županijskoj lučkoj upravi Zadar za sufinanciranje izgradnje pomorske infrastrukture i dogradnju trajektne luke Preko, a izdvajaju se i sredstva za sufinanciranje izrade projektnih dokumentacija za općine Kukljicu, Posedarje, Sukošan, Bibinje i Ražanac
U Maloj vijećnici Doma županije održan je 3. kolegij župana kojem su nazočili župan Stipe Zrilić, dožupan Đani Bunja i pročelnici upravnih odjela. Kolegiju je nazočio i novoimenovani pročelnik za poljoprivredu Danijel Segarić.
Županove odluke
Na Kolegiju se najviše raspravljalo o Pravilniku o radu župana i Kolegija župana, o rasporedu sredstava sufinanciranja izgradnje pomorske infrastrukture, odnosno dogradnje trajektne luke Preko te o sufinanciranju projektne dokumentacije projekata zadarskih općina vezanih za komunalnu infrastrukturu.
Milena Ikić, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu i upravu, nazočne je upoznala s Pravilnikom o radu župana i Kolegija župana kojim se uređuju odnosi upravnih tijela županije i župana u pripremi akata iz samoupravnog djelokruga župana kao izvršnog tijela Županije.
Župan donosi odluke i akte iz svog samoupravnog djelokruga na prijedlog ovlaštenih predlagatelja ili na vlastitu inicijativu.
Također, župan utvrđuje prijedloge odluka i akata iz samoupravnog djelokruga Županijske skupštine koji se prosljeđuju Županijskoj skupštini na nadležno postupanje na prijedlog ovlaštenih predlagatelja ili na vlastitu inicijativu.
Župan Zrilić kazao je da je Zadarska županija prva uvela ovakav način rada u Hrvatskoj.
Na Kolegiju je donesena odluka o dodjeli sredstava u visini od milijun kuna Županijskoj lučkoj upravi Zadar za sufinanciranje izgradnje pomorske infrastrukture i dogradnju trajektne luke Preko.
Projektne dokumentacije
Županija je iz svog proračuna izdvojila znatna stredstva za sufinanciranje izrade projektnih dokumentacija za općine Kukljica, Posedarje, Sukošan, Bibinje i Ražanac. Pročelnik Upravnog odjela za razvoj i infrastrukturu Davor Lonić informirao je župana da je zaprimljen zahtjev za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije sustava odvodnje u sklopu projekta uređenja okoliša društvenog doma u centru mjesta Kukljica. Vrijednost izrade projektne dokumentacije iznosi 165.895 kuna, a Županija odobrava sredstva u visini od 80.000 kuna.
Županija je odobrila sredstva Općini Sukošan u iznosu od 80.000 kuna za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije sustava odvodnje i pročišćavanja Sukošan – Bibinje i glavnog projekta podmorskog ispusta sustava odvodnje i pročišćavanja.
Sredstva u istom iznosu Županija je izdvojila za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije sustava odvodnje Posedarje – Baštica na području Općine Posedarje.
Jerolim Uroda, pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, izvijestio je nazočne da je Općina Tkon podnijela zahtjev za financijsku pomoć u izradi projektne dokumentacije za pomorsku infrastrukturu, odnosno za izvođenje istražnih radova u svrhu izrade Studije utjecaja na okoliš luke Tkon. Odlukom župana Zrilića Općini Tkon dodijeljen je iznos u visini od 59.170 kuna.
Općini Ražanac za izradu projektne dokumentacije za pomorsku infrastrukturu u luci Rtina iz proračuna Županije odobrena su sredstva u visini od 20.830 kuna.


 DONOSI SE PRAVILNIK O KORIŠTENJU AUTOMOBILA


Pred nama su donošenja i drugih pravilnika, a između ostalog i pravilnik o korištenju službenog automobila. Nedavno me policija obavijestila da je jedno naše vozilo bilo u prekršaju zbog nepropisne brzine. Kad se dogode ovakve situacije, iznimno je važno znati tko je vozilom upravljao i tko je prekršaj napravio, a ne da porezni obveznici plaćaju nečiju kaznu, kazao je župan Zrilić.