Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Promijenili im školu i rekli da naručene knjige više ne vrijede

Autor:

01.09.2009. 22:00
Promijenili im školu i rekli da naručene knjige više ne vrijede

Foto: Adam VIDAS



Mi ćemo učenicima osigurati udžbenike. Dobijemo dosta udžbenika od izdavačkih kuća i nastavnici su rekli da ih damo tim učenicima, kaže Eškinja, dodajući da one udžbenike koje su roditelji već kupili mogu prodati
Roditelji četiri učenika iz Sv. Petra koji ove godine upisuju četvrti razred osnovne škole ostali su neugodno iznenađeni, saznavši da njihova djeca ove godine idu u školu u Sv. Filipu i Jakovu.
Naime, iako su već naručili knjige neke od njih se ne koriste u novoj školi. Ravnateljica Osnovne škole Sv. Filip i Jakov Katica Eškinja kaže da je problem riješen te da će učenici dobiti knjige koje im nedostaju.
– Mi ćemo učenicima osigurati udžbenike. Dobijemo dosta udžbenika od izdavačkih kuća i nastavnici su rekli da ih damo tim učenicima. Dvoje djece je naručilo knjige preko jedne naše učiteljice i odmah su im zamijenjeni, a drugo dvoje će dobiti udžbenike u školi. Radi se o tri udžbenika, za hrvatski, matematiku i prirodu, i njih će dobiti besplatno, kaže Eškinja.
– Udžbenike koji su kupljeni roditelji mogu ostaviti u knjižari i ako ih knjižara uspije prodati, vratit će im se novac. Ako se ne prodaju, udžbenici im ostaju za dogodine kada će ih moći prodati drugim učenicima, rekla je Eškinja, dodajući da je problem nastao jer se prošle godine nije moglo znati hoće li ta djeca ići u školu u Sv. Filipu i Jakovu.
– U njihov razred upisao se još jedan učenik koji je došao iz Zagreba. Nismo mogli znati da će taj učenik doći i sad u Sv. Petru imamo odjel od trinaest učenika koji vodi jedna učiteljica, a to su drugi, treći i četvrti razred, što je loše za učenike. Sumnjam da učenici četvrtog razreda mogu dobiti tako dobru pripremu kao ovdje. Kod nas će doći četiri učenika četvrtog razreda, rekla je Eškinja, ističući da joj je žao što nisu mogli otvoriti još jedan odjel u Školi Sv. Petar, ali po zakonu to nije bilo moguće.