Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Boričani se privikavaju na nova pravila

01.09.2010. 22:00
Boričani se privikavaju na nova pravila


Ima dosta novosti pred novu sezonu i pripremne nam utakmice posluže za upoznavanje sa svim tim – kaže Jurjević


Nakon dvije pripremne utakmice protiv A-2 ligaša Pet bunara i Jolly JBS-a košarkaši Borik-Puntamike su zakoračili u posljednji dio priprema koji je rezerviran za ogledne utakmice u kojima se traži optimalna forma pred početak prvenstva. Mnogo je toga novog u pripremi nadolazeće sezone. Uz promjene u rosteru stigle su promjene u pravilima, kako po pitanju tehničkih detalja tako i onih koje su donesene u smislu držanja barem jednog mlađeg igrača od 20 godina na parketu. Za starosjedioca Marina Jurjevića nema nekih velikih stresova u svezi svih ovih promjena koje mogu ili ovako ili onako utjecati na njegov učinak. Šuteru kao što je on, daljina nije nikad predstavljala problem.
– Ima dosta novosti pred novu sezonu i pripremne nam utakmice posluže za upoznavanje sa svim tim. Što se mene tiče, nisam uočio neke revolucionarne promjene. Trica je dalja za pola metra, ali to ne utječe mnogo na samu preciznost. Jedino možda u kutevima je malo tijesno. Bit će zanimljivo i ovo pravilo s najmanje jednim igračem ispod 20 godina i kako će se ostale momčadi snaći. Mi imao za to mjesto nekoliko rješenja, a po prvim pripremnim utakmicama vidljivo je da će tu u prvom planu biti Mikulić dok će sigurno odlično uskakati Marin i Mrkić.
Ima nekih novih lica u svlačionici dok nekih poput kapetana Mrve ili Petanija, Baždarića i Dražovića više nema. Kako su se prilagodili novi igrači i vi na njih?
– Nedostajat će nam kapetan Mrva koji nas je nosio kroz cijelu lanjsku sezonu. Nema ni Petanija koji je donosio veliku borbenost, ali stigli su neki novi poput Škifića koji je kvalitetan i iskusan igrač. Može igrati i unutra i vani te će biti dostojna zamjena za Mrvu. I pored tih nekoliko promjena većina igrača je ostala na okupu i trener je već s nama dvije sezone tako da je ostao sustav u koji se svi novopridošli malo-pomalo uklapaju. Dobro treniramo i svi smo željni napretka u igri pred početak nove sezone.
Jurjević i društvo pravi test svojih šuterskih mogućnosti imaju večeras kad u Jazine stižu na prijeteljski ogled Ukrajinci. Točnije klub pod nazivom Himki.
– Nakon ogleda s dvama A-2 ligašima imamo prvu jaču provjeru protiv Ukrajinaca. Očekujemo da će biti prava utakmica u kojoj ćemo moći ispitati naše mogućnosti.


 UPISI U ŠKOLU KOŠARKE




Iz Košarkaškog kluba Borik-Puntamika obavještavaju sve zainteresirane roditelje da su u tijeku upisi za Školu košarke za dječake rođene 1997. godine i mlađe. Upisi traju do 6. rujna.Školu će voditi Marko Žorž i Joso Plantak, a sve informacije mogu se dobiti na brojeve mobitela: 095/902-0480, 091/221-1962, 092/271-8512.


 MARINO SE ŽENI


Jurjević neće moći nastupiti u subotnjoj provjeri koju Puntamičani igraju protiv A-2 ligaša Križevaca. Razlog je vesele naravi, jer Jurjević tog dana uplovljava u bračnu luku.
– Neću moći u subotu pomoći dečkima protiv Križevaca, ali taj dan igram ipak puno važniju utakmica u kojoj nema poraza, već puno veselja i sreće.