Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Gudurić iznajmio stan pod lažnim imenom

01.09.2010. 22:00
Gudurić iznajmio stan pod lažnim imenom


Na zahtjev sutkinje Ivane Kršul svjedok je pogledao okrivljenike i tek nakon dužeg promatranja izdvojio Gudurića kao osobu kojoj je iznajmio stan. Prepoznao je i Amira Mafalanija, kao čovjeka s kojim je Gudurić prvi put došao pogledati stan


Na koju je dioptriju bio podešen ciljnik snajpera kojim je Bojan Gudurić, koji inače ima problema s vidom, prema optužnici vrebao Ivu Pukanića s krova zgrade u Palmotićevoj ulici vještak balističar Mirko Zebić jučer nije mogao utvrditi, no u svom vještačenju došao je do zaključka da je riječ o ciljniku pogodnom i za dnevno i za noćno gađanje. Naime, vještak je u streljani Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić” pokušao ciljnikom nišaniti metu u potpunom mraku, pri čemu nije imao nikakvih rezultata, dok je meta bila sasvim dobro vidljiva već pri slaboj rasvjeti.
Gudurićev odvjetnik Andrej Ilić pokušao je navesti vještaka na tanak led i dobiti čim više labavih odgovora, a i sam Gudurić naivno se raspitivao o nužnosti dnevnog i noćnog ciljnika.
Sudsko vijeće jučer je ispitalo i svjedoka Ivu Bitunjca, 32-godišnjaka koji je Guduriću iznajmio stan u Petrinjskoj 4. Prisjetio se kako mu je podstanar prilikom sklapanja ugovora pokazao putovnicu s imenom Franc Kaiser te mu platio dva mjeseca unaprijed najamninu od 600 eura.
Na zahtjev sutkinje Ivane Kršul svjedok je pogledao okrivljenike i tek nakon dužeg promatranja izdvojio Gudurića kao osobu kojoj je iznajmio stan. Prepoznao je i Amira Mafalanija, kao čovjeka s kojim je Gudurić prvi put došao pogledati stan.
Suđenje se nastavlja idući tjedan kada bi svjetlo dana trebalo ugledati novo telekomunikacijsko vještačenje. Prema toj novoj analizi lakše bi se trebalo provjeriti jesu li i na koji način Robert Matanić i suoptuženi atentatori pratili Pukanića uoči likvidacije.