Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Knjige gotovo rasprodane

01.09.2010. 22:00
Knjige gotovo rasprodane


Popise za potrebne osnovne udžbenike izvjesile su sve škole, točnije osnovna i srednja škola u Biogradu, a mogli su se naći i na internet stranicama, kazao je vlasnik biogradske knjižare Zoran Milanović, dodajući da su tražene knjige na vrijeme naručene te je njihova distribucija krenula već koncem srpnja


Iako je početak školske godine na vratima, većih gužvi u biogradskoj knjižari i ostalim prodajnim mjestima gdje se prodaje školski pribor nema.
Naime, jedina gradska knjižara Biroprom nabavila je na vrijeme knjige prema traženim popisima za sve razrede te ih isto tako većim dijelom već i rasprodala.
– Popise za potrebne osnovne udžbenike izvjesile su sve škole, točnije osnovna i srednja škola u Biogradu, a mogli su se naći i na internet stranicama, kazao je vlasnik biogradske knjižare Zoran Milanović dodajući da su tražene knjige na vrijeme naručene, a i nakladnici su ih ove godine tiskali na vrijeme, barem veći dio njih, te je njihova distribucija krenula već koncem srpnja.
– Mi smo prema popisima naručenih knjiga pozivali naše kupce te su ih uglavnom već svi nabavili. Ostaju samo pojedini udžbenici koje učenici nisu kupili, a nadali su se dobiti ih međusobnom učeničkom razmjenom, koja je ove godine dobro funkcionirala te roditeljima ipak uštedjela koju kunu u obiteljskom proračunu. No, iako se takvi udžbenici ne mogu kupiti u knjižarama jer ih nema u zalihi, oni se mogu naručiti pa i mi primamo narudžbe. Jedino što će se na njih morati malo pričekati i to oko tjedan do dva, no nadamo se da će i škole imati razumijevanja za takve slučajeve. Što se cijena knjiga tiče one su ove godine niže za oko 10 do 20%, kaže Milanović, dodajući da osnovni komplet knjiga za prvi razred iznosi 620 kuna, dok za sedmi iznosi 1.260.
Tu su još i dodatni udžbenici prema posebnim aktivnostima učenika, kao i školski pribor, tako da roditelji ipak moraju izdvojiti znatnu sumu novca za opremiti učenika za školu.
Školske torbe i ruksaci prodaju se u ovoj knjižari po cijeni od 89 do 260 kuna. Inače torbe i ostali školski pribor prodaje se na niz drugih lokacija u gradu kao i većim trgovačkim centrima.