Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

M. Vrkić i Ugarković odlaze, vratila se Hrabrov

01.09.2010. 22:00
M. Vrkić i Ugarković odlaze, vratila se Hrabrov


Mladenka Vrkić i Daria Ugarković zadovoljile su na pripremama u Rijeci i zagrebačkoj Mladosti


Mladenka Vrkić otišla je u Rijeku, Daria Ugarković u zagrebačku Mladost, vratila mi se Nina Hrabrov, Katina Zubčić je završila srednju školu i ne znam što će s njom biti. Od starijih tu su još Veronika Barić, Nikolina Fantov, Andrea Martinović, Amy Lovrić, a sve druge su mlađe – kratko je rezimirao novosti u ženskom odbojkaškom sastavu Zadra, koji je s treninzima počeo 16. kolovoza, trener Robert Kresoja. Nije spomenuo Kresoja još i mladu Andreu Čanković, koja je prešla u drugoligaša Arbanase.
Puno je novosti u sastavu Zadranki i popularne “višnje” nakon jedne teške sezone očekuje još jedna zanimljiva sezona u ligi koja se povećala na 14 klubova jer su Poreč, Split 1700 II i Nova Gradiška pridruženi Prvoj B ligi radi problema sa žalbama nakon kvalifikacijskoga turnira u Poreču.
Mladenka Vrkić i Daria Ugarković zadovoljile su na pripremama kod Rijeke i Mladosti. Prošlogodišnja kapetanica Mladenka Vrkić kaže kako joj je u višestrukom državnom prvaku Rijeci puno teže.
– Izdržavam. Nisam još potpisala, to je 90% gotovo, samo trebam vidjeti što ima u ugovoru – kratko je svoju situaciju opisala Mladenka.
Daria Ugarković, zadarska udarna igla u prošloj sezoni, još je na maturalnoj ekskurziji kako kaže mlađa joj sestra Marta, koja je pridružena prvoj ekipi.
Kresoja govori kako klupska blagajna od prijelaza u zvučne hrvatske klubove nije prihodovala jer su pustili “sve tri bez kune”, kako je igračice teško zadržati te kako se je beskorisno sporiti s roditeljima. Trener ističe kako će ova godina biti teška i da je opstanak u ligi s tako mladom ekipom jedini cilj.
Redovito trenira i Tamara Vrkić koja je jednom nogom u Zadru a drugom u Zagrebu, ali puno bliže da s obje noge trajno ostane u Zagrebu. Tamara kaže kako je daleko od igranja te da i nije baš u nekoj formi.
– Moram riješiti druge stvari, ionako ima cura za igranje – rekla je Tamara koja je na treningu u utorak vježbala s druga dva dizača – Nikolinom Fantov i Ivom Lučić, koja je također pridružena prvomu sastavu.
Iznimno je velik dobitak za “višnje” povratak nakon godine dana Nine Hrabrov. Premda Kresoja ističe kako je stanka od godine dana velika, mislimo kako bi Ninin nastup i pristup mogao pokriti puno toga te da će mlađe uz nju moći naučiti što to znači sportski gristi. Na pitanje kako se vidi u takvom mladom timu, premda ni ona nema previše godina, Nina odgovara kako ekipa nije trebala biti takva već su djevojke imale plan napasti na prvo mjesto. – Trebala se je vratiti i Bruna Bugarija. Na kraju je odustala, a onda su i Mladenka i Daria otišle. Da je Bruna došla i njih dvije ostale to bi onda bila stvarno dobra ekipa. Ovako sada imam drugi motiv – sumirala je svoje razloge za povratak Nina Hrabrov.
– Postojala je mogućnost povratka, ali više na žalost ne postoji – rekla je Bruna Bugarija, koja je zadnje sezone nakon odlaska iz Zadra odigrala u prvoligašu Azeni. Višnje cvatu, a po plodovima ćemo ih prepoznati.