Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Odbojkašice Arbanasa treće u Livnu

01.09.2010. 22:00
Odbojkašice Arbanasa treće u Livnu


Arbanasi su u ukupnom redoslijedu bile treće, a njihove dvije igračice izabrane su u najbolju postavu turnira: Matea Bajlo i Dolores Vučetić


U povodu desete godišnjice osnutka Odbojkaškog kluba Troglav, u Livnu je proteklog vikenda održan turnir na kojem su u konkurenciji dva BiH i dva hrvatska kluba nastupile i odbojkašice Arbanasa. Uz Arbanaške, snage su odmjerile odbojkašice iz Makarske, Čapljine te domaćina Troglava. Prva utakmica između BiH prvoligaša Čapljine i Arbanasa završila je 3:1 u korist Čapljine, kasnijeg pobjednika turnira, a nakon posrtaja u prvom dvoboju izabranice Karla Lisice bez većih su problema nadigrale Troglav – Livno (3:0). U nedjelju, drugog dana natjecanja, Zadranke su očekivale ponavljanje dobre igre kao protiv Livna, međutim, indisponirani nastup u srazu s Makarskom ostavio ih je bez osvojenog seta (0:3). Na kraju su Arbanasi zauzeli treće mjesto u ukupnom redoslijedu, a njihove dvije igračice izabrane su u najbolju postavu turnira: Matea Bajlo, najbolji libero te Dolores Vučetić, najbolji korektor turnira.
– Turnir u seniorskoj konkurenciji je za nas došao prerano. Tek smo završili s bazičnim pripremama te odradili svega nekoliko treninga u dvorani s mladim igračicama, a seniorke su uglavnom u poslovnim i fakultetskim obvezama. Ipak, nakon odlaska Ive Ćotrić i Andreje Sorić u američki Roswell, nastojimo iskušati neke nove igračice na njihovim pozicijama – kaže Karlo Lisica, trener, koji je pojasnio i kako će ekipa izgledati sljedeće sezone.
– Skorašnjim povratkom nekoliko standardnih igračica treninzima: Claudije Komazec, Svemirke Marinović, Mateje Marinović, Kristine Vedrić i Višnje Ćurko, te uklapanjem u ekipu ove sezone vrlo kvalitetnih pojačanja: Andreje Čanković i Josipe Miočić, kao i uz brojne mlade igračice koje su nastupile na ovom turniru, očekujemo da ćemo i ove sezone biti uspješni u seniorskoj konkurenciji te u kadetskom i mlađekadetskom uzrastu.
Arbanasi uskoro planiraju nastupiti na još pet velikih odbojkaških turnira: Sondrio (Italija, za 1994. godište), Pazin (1994.), Široki Brijeg (Bosna i Hercegovina, 1993.), Oradea (Rumunjska 1995.), Čapljina (Bosna i Hercegovina, seniorke).


 SASTAV




Matea Perica, Katarina Šindija, Dolores Vučetić, Ivka Frleta, Anamarija Knez, Jelena Vukić, Lorena Končurat, Matea Bajlo, Matea Duroković, Andreja Mandić, Tea Tičak. Trener:Karlo Lisica. Pomoćni trener: Frane Vidov.


 VIDOV IZ DONATA U ARBANASE


Arbanasi su pojačali i stručni stožer.
– Veliki dobitak za naš klub je i dolazak mladog i perspektivnog trenera Frane Vidova koji je dvije godine radio u OK Donat, a trenutačno je zadužen za naše najmlađe kategorije, odnosno kao pomoćni trener u seniorskom pogonu – smatra Lisica.