Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Blind Guardian stiže u Zadar!

01.09.2011. 22:00
Blind Guardian stiže u Zadar!


Zadar nije tu slučajno, već dvije godine, pa čak i više, se to priprema, kazao je Cikač ističući da su headlineri vrhunski iz prve lige metala, a imena ostalih bendova otkrivat će na tjednoj bazi


Blind Guardian, Kreator, Ensiferum i Hypocrisy prvi su najavljeni bendovi od njih osamdesetak će zasvirati na prvom hrvatskom Metalfestu, koji se održava u Zadru, na Puntamici od 2. do 5. lipnja 2012. godine, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za medije. Slobodan Milunović, Stipe Juras i Ljudevit Cikač, organizatori festivala, otkrili su još neke detalje u svezi s kupnjom ulaznica, festivalskim kampom, kao i da će u sljedećim tjednima biti potvrđen dolazak još nekih velikih, pa čak i većih heavy metal bendova.
Priprema duža od dvije godine
– Radi se o tradicionalnom festivalu koji se održava diljem Europe, do sada u pet, a od 2012. u devet zemalja uključujući i Hrvatsku. Festival okuplja velika imena i iznimno je posjećen i kao čovjek koji 30 godina prati heavy metal moram zahvaliti ovim dečkima da su takav festival doveli u Hrvatsku. Drago nam je što će se održati u Zadru, u turističkom gradu i turističkoj regiji, a tu su i ljudi koji godinama rade i imaju veliko iskustvo. Zadar nije tu slučajno, već dvije godine i više se to priprema, kazao je Cikač, ističući da su navedeni bendovi vrhunski iz prve lige metala te da će imena ostalih bendova otkrivati na tjednoj bazi.
Slobodan Milunović, poznati gitarist i glazbeni producent, istaknuo je kako zbog problema sa sustavom ulaznice po promotivnoj cijeni kreću u prodaju tek za mjesec dana, a svakih mjesec dana cijena ulaznica će rasti.
– Fan pack je ograničen na 1000 komada i može se kupiti samo na našem oficijelnom web shopu. Cijene ulaznica će rasti otprilike svakih mjesec dana, a pored našeg online shopa ulaznice će se prodavati i preko sustava Eventima. Limit je 6000 ulaznica, jer se festival održava prvu godinu i nismo sigurni kako će lokacija izgledati za nekoliko tisuća ljudi, kazao je Milunović.
Povoljan smještaj na Boriku
Stipe Juras iz novoosnovane udruge za promicanje glazbene suradnje “Proglas”, koja je ujedno i nositelj organizacije Metalfesta, istaknuo je vrlo dobru suradnju s Turističkom zajednicom Grada Zadra, a napomenuo je kako su suradnju dogovorili i s Falkensteinerom te da su u tijeku pregovori s Ryanairom za dodatne avionske linije za Zadar.
Dobar dio posjetitelja bit će smješten u privatnom aranžmanu, a postignuti su i dogovori s kampom Borik te će cijene smještaja za posjetitelje festivala biti snižene.
– Za razliku od ostalih metal festivala u našu cijenu karte nije uračunata cijena kampiranja i zbog toga je cijena niža nego na ostalim festivalima. Dogovorili smo s Falkensteinerom, kampom Borik, da prvih 250 mjesta ide po cijeni od 100 kuna za četiri dana, a sljedećih 1550 mjesta po cijeni od 160 kuna, dok će ostali plaćati regularnu cijenu, kazao je Milunović dodajući da će cijena izaći na istu kao i oni u Europi, s tim da će ovi posjetitelji imati puno bolju opremljenost kampa.
Najavljeno je da će na festivalu, osim nekih od najvećih metal bendova današnjice, zasvirati i veliki broj regionalnih metal bendova.


Ulaznice od 299 kuna




Ulaznice kreću u prodaju od ponoći 1. listopada, a ulaznica za sva četiri dana je u prvom mjesecu 299 kuna, dok se fan pack u kojem je i festivalska majica može kupiti po cijeni od 349 kuna preko online shopa na www.hr.metalfest.eu.