Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Pokrivena” prva faza radova

01.09.2011. 22:00
“Pokrivena” prva faza radova


Od  kada se početkom lipnja započelo s akcijom prikupljanja donacija za izgradnju  mrtvačnice u Sv. Filip i Jakovu, prikupljeno je ukupno  148.200 kuna. Od toga je  Udruga Napredak izdvojila  80 tisuća kuna, a mještani su  donirali 68.200 kuna. Kako  doznajemo od Filipa  Đinđića iz Mjesnog odbora  Sv. Filip i Jakov i Ivana Eškinje-Lantane iz Župnog vijeća, koji su zaduženi za prikupljanje donacija, sredstva  za odrađenu prvu fazu radova uplaćena su izvođaču  “Kulić gradnji” iz Vinkovaca.  Od ukupno 395 tisuća kuna  koliko iznose troškovi prve  faze radova, veći dio razlike  od 246 tisuća kuna podmirila je Općina Sv. Filip i Jakov.
Sv. Filip i Jakov ima ukupno 500 kućanstava, a u prva  tri mjeseca akciji se odazvalo  155 kućanstava, što čini približno jednu trećinu filipjanskih obitelji.
– Nadamo se da će i ostali  slijediti njihov primjer kako  bi se započelo i s drugom  fazom radova nakon što  Općina Sv. Filip i Jakov raspiše natječaj za nastavak radova. U drugoj fazi radova  predviđeni su radovi na instalacijama, fasaderski i  ličilački radovi, postavljanje  stolarije i uređenje okoliša,  rekao je Đinđić.