Kako se radila bolnička kuhinja svjedočit će i dogradonačelnik Vrančić

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Na Trgovačkom sudu u Zadru je nastavljeno suđenje u sporu koji je izvođač radova na centralnoj bolničkoj kuhinji, tvrtka Lavčević inženjering d.o.o., pokrenula protiv Opće bolnice Zadar.

Predmet spora je iznos od 1,8, odnosno 3,2 milijuna kuna s pripadajućim kamatama, koje Lavčević traži od OB Zadar za naknadno izvedene radove. Na jučerašnjem ročištu saslušan je sudski vještak građevinske struke, Mario Kalmeta, koji je imao zadatak provjeriti i donijeti svoje stručno mišljenje o tome jesu li radovi za koje je izdan račun zaista i odrađeni, a to mu je naloženo nakon što je Visoki trgovački sud prvotnu odluku koju je sutkinja Ardena Bajlo u ovom slučaju donijela u korist izvođača ukinuo.

- Svi radovi su izvedeni kako je to i navedeno u građevinskoj knjizi. Ne znam koje dodatne, naknadne radove je izvodio Lavčević inženjering, a koje Lavčević Zadar, ali razvidno je kako ih je naručio nadzorni inženjer, odgovorio je Kalmeta na upit odvjetnika koji u sporu zastupa OB Zadar pa je on ustrajao na prvotnom zahtjevu da se na sljedećem ročištu kao svjedoci ispitaju sadašnji dogradonačelnik, a tadašnji ravnatelj bolnice Zvonimir Vrančić i Vesna Zubčić, šefica računovodstva, financija i javne nabave u OB Zadar. Tom se zahtjevu usprotivio zakonski zastupnik izvođača radova, ali kad je bolnički odvjetnik naveo da su upravo Vrančić i Zubčić navedeni kao osobe koje su o svim radovima bile obaviještene, sutkinja Ardena Bajlo prihvatila ga je i novo ročište zakazala za 7. listopad.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika malipingo
Ne treba prešit,poznato je vrlo dobro što čini nadzorni inžinjer a tko može naručiti naknadne,dodatne radove.Polako,ne treba dizati tenzije,VTS je vratio predmet u Zadar,dakle nije baš kako izgleda na prvu.
Slika korisnika rosan
...a kako izgleda na prvu?
Slika korisnika malipingo
Na prvu su suđena 3 mil kn izvođaču,bez pravih dokaza,jer nadzorni inž ne može naručiti naknadne radove.A možda će se netko i zapitati zbog čega je to tako i ima li nekakvih dogovora i interesa.Nismo naivni.