Većina nedostataka na Poliklinici otklonjena, novca za dovršetak ima

Slika korisnika admin
Suzana BANDIĆ

U nazočnosti predstavnika Ministarstva zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo Zadar, županijske državne odvjetnice Lidije Vitaljić, izvođača radova i nadzornog inženjera, sutkinja Trgovačkog suda Ana Markač sa sudskim je vještacima građevinske, elektrotehničke i stojarske struke Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu obišla novu zgradu Poliklinike od podruma, pa sve do krova na četvrtom katu.

Budući da se radovi financiraju iz državnog proračuna, uviđaj na licu mjesta predložila je tužiteljica Vitaljić na posljednjem sudskom ročištu nakon što je nadzorni inženjer Josip Vlainić pronašao niz nedostataka, nepravilnosti i propusta u izvođenju radova zbog kojih nije bilo moguće obaviti primopredaju objekta.

- Oko 95, 96 posto radova je sada završeno. Tu su još neki nedostaci koje treba otkloniti, odgovorio je Vlainić Aniti Drnetić, voditeljici Odjela za međunarodne zajmove pri Ministarstvu zdravlja, na upit o stanju objekta. To bi onda značilo kako će zgradu u potpunosti biti moguće završiti s predviđenim iznosom. No konačnu riječ dat će specijalizirani sudski vještaci nakon čega bi zgrada, čija je gradnja započela još u bivšem sustavu i tisućljeću, konačno mogla otvoriti vrata pacijentima.

Zatraženim vještačenjem je, naime, obuhvaćena procjena umanjenja cijene za izvedene radove te izrada i procjena troškovnika za nedovršene radove, odnosno za radove na otklanjanju uočenih nedostataka, a država je za to vještačenje, kao jedini mogući izlaz iz nastale situacije, morala unaprijed uplatiti iznos od 222.875 kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno