Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Opet produljen rok za primopredaju Poliklinike

02.09.2017. 18:12
Opet produljen rok za primopredaju Poliklinike


Iako je najavljivano kako bi primopredaja Poliklinike trebala biti krajem kolovoza – i taj je rok prošao, a Poliklinika još uvijek ne radi.
Kod ravnatelja OB Zadar Željka Čuline provjerili smo gdje je zapelo te zašto još uvijek nije provedena primopredaja.


Svi radovi gotovi
– Ministarstvo je investitor tako da preseljenje ovisi o njima, odnosno o tome kada će sastaviti povjerenstvo koje će provesti pregled i dati suglasnost da možemo početi s radom, pojasnio je Čulina. Istaknuo je kako su svi radovi gotovi te su se ispravili neki nedostaci i sad čekaju samo suglasnost.
– Mi smo spremni za preseljenje, prvo će seliti ambulante Fizikalne, potom Onkologija pa Pulmologija i tako prema fazama. Također, kupili smo opreme u vrijednosti 25 milijuna kuna koja čeka da se isporuči kad ministarstvo odobri, pojasnio je Čulina.
Odjel fizikalne preselit će iz Doma umirovljenika u prizemni dio Poliklinike.
Potom će, ovisno o realizaciji natječaja male i velike nabave, putem koje se nabavlja oprema, uslijediti preseljenje specijalističkih i konzilijarnih ambulanti, dijagnostike, RTG-a i laboratorija za izvanbolničke pacijente, kao i Zavoda za javno zdravstvo koji bi se trebao smjestiti na prvi kat.
Kao što je poznato, Poliklinika ima šest etaža – podrum, prizemlje i četiri kata, a cijeli objekt ima bruto površinu od 30.000 metara četvornih dok se neto korisna površina procjenjuje na oko 25.000 metara četvornih. Uz Polikliniku je prostrano parkiralište na dvije etaže s ukupno 220 parkirnih mjesta.
Od pet katova, četvrti će koristiti Zavod za javno zdravstvo koji će preseliti iz sadašnjeg prostora na Kolovarama.


Raspodjela katova
Taj će kat u potpunosti biti njihov, sa zasebnim ulazima i zasebnim dizalima, i funkcionirat će potpuno neovisno od ostalih pet etaža Poliklinike koje će koristiti Opća bolnica Zadar. U prizemlju zgrade smjestit će se prijem za Polikliniku i Zavod te centralni laboratorij. Na prvom katu bit će kirurške sale, a osim Odjela kirurgije, tamo će se nalaziti Psihijatrija i Dermatologija. Na drugom katu smjestit će se ORL, Neurologija, Urologija i Oftalmologija dok je treći kat rezerviran za Internu (kardiološku i gastrološku), Onkološku dnevnu bolnicu, Pulmologiju i Hematologiju.
U podrumu buduće Poliklinike bit će fizikalna terapija, nuklearna i fizikalna medicina, rendgen, skladište i atomsko sklonište.
Polikliniku i bolnicu povezuje most koji prelazi Ulicu Nikole Šubića Zrinskog, a koji dolazi do zgrade Odjela infektologije koja je prema planu trebala biti srušena. U međuvremenu su, međutim, došli do drugog rješenja pa je odlučeno da će se napraviti dizalo kako bi se omogućila komunikacija pacijenta iz bolnice i Poliklinike.