Zadar 1952 drugi nakon drame protiv POŠK-a

Slika korisnika valentinam
Prvenstvo Hrvatske za mlađe nade
Autor: 

 Novi veliki uspjeh zadarskog vaterpola. Mlađe nade (igrači rođeni 2007. godine i mlađi) Zadra 1952 na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Vukovaru osvojili su drugo mjesto u konkurenciji 17 momčadi. Sedma je to medalja koju je momčad s Višnjika osvojila s mlađim kategorijama u natjecanjima za kup i prvenstvo Hrvatske od 2011. godine.

U jučerašnjem dramatičnom finalu Zadrani su izgubili od POŠK-a koji ih je prethodno svladao i u skupini (9:3). No, ovaj put bio je to neizvjesniji dvoboj koji je obilježila jedna - djevojčica. Riječ je o Jeleni Butić koji je za POŠK postigla čak šest (četiri iz peteraca) od ukupno sedam golova. Zadar je dvaput vodio (1:0, 4:3), a rezultatski neefikasnija bila je treća četvrtina u kojoj je Utković pogodio za 5:5. Ostalo je još samo 11 sekundi do odmora, no i to je bilo dovoljno da Butić pogodi za vodstvo POŠK-a 6:5. Četiri i pol minute prije kraja (četvrtina traje pet minuta) Butić je povisila za 7:5, a minutu kasnije Košta postavlja konačnih 6:7. Pokušali su Zadrani doći do izjednačenja, ali rezultat se više nije mijenjao. Drami u finalu prethodila je drama u polufinalu protiv Primorja. Završilo je 9:8 za sastav Ive Radetića koji je na PH upisao ukupno pet pobjeda i dva poraza, oba od POŠK-a.

Finale

ZADAR 1952 6

POŠK 7

(1:1, 1:1, 3:4, 1:1)

Suci: Duje Čipčić, Marin Beltrame.

ZADAR 1952: R. Markulin, Utković 1, Kulišić, Galušić, Pedišić, Ninčević 1, Donđivić, Mandić, Košta 2, Bajić 1, Radetić, Duka. L. Antić 1. Trener: Ivo Radetić.

POŠK: Jurić, Prka, Odak 1, Bojčić, Ilić, Bokan, Dragičević, Mužić, Anić, Butić 6, Ćurković, Pražen, Truta, Rajčić.

Polufinale: Zadar 1952 – Primorje 9:8

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno