Čak stotinjak djece na Tjednu matematike

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Zadarsko Matematičko društvo organiziralo radionice
Interes za matamatiku se svake godine mijenja, u jednom je trenutku bio velik, nakon toga je stagnirao, a ove godine su se neke stvari malo pomaknule, te učenici pokazuju veći interes. Osim toga, priključili smo radu i neke naše bivše učenike koji su bili u Centru izvrsnosti, a danas su matematički olimpijci, kao što je, primjerice, Noel Lakić
Zadarski list/Arhiva
OŠ Zadarski otoci

Stotinjak učenika zadarskih škola od 3. do 8. razreda okupilo se danas u OŠ Zadarski otoci na Tjednu matematike kojega je organiziralo Matematičko društvo Zadar.
- Ovaj tjedan ima širok spektar radionica i predavanja, uglavnom vezanih uz zadatke. Nismo se fokusirali samo na talentiranu djecu već i na djecu različitih sposobnosti kako bismo ih privukli matematici pa su tako neki zadaci na zanimljivoj bazi te je malo i izvan programa, ali ima poveznicu, rekla nam je Maja Cindrić iz Centra izvrsnosti Zadar.

Za svaki dan je planirana po jedna tematska radionica u trajanju od tri školska sata u svakoj dobnoj skupini.

Inače, sudjelovanje na radionicama je besplatno, a Tjedan matematike organizira se uz podršku Grada Zadra i Županije te su tako došli i predstavnici Grada.
- Interes za matamatiku se svake godine mijenja, u jednom je trenutku bio velik, nakon toga je stagnirao, a ove godine su se neke stvari malo pomaknule, te učenici pokazuju veći interes. Osim toga, priključili smo radu i neke naše bivše učenike koji su bili u Centru izvrsnosti, a danas su matematički olimpijci, kao što je, primjerice, Noel Lakić. Kad smo ih doveli na završne radionice djeca su pokazala velik interes, kao da se radi o nogometnoj zvijezdi te smo dobili veći broj prijava za ovu godinu, rekla je Cindrić.

Istaknula je kako u Centru žele raditi s djecom koja su talentirana i koja ne samo da imaju talent za matematiku već moraju imati i radne navike i volju za rad kako bi mogli razviti talent. Također, dodala je cilj im je raditi u manjim skupinama kako bi mogli kvalitetnije raditi.
- Grad Zadar daje potporu te je tako prije devet godina pokrenut Centar izvrsnosti za matematiku. U potpunosti financiramo taj program te ga nastojimo i dalje razvijati i dajemo potporu matematici i matematičarima. Naime, ona je svuda oko nas, jako je važna i sad mi je drago da mogu mladima reći koliko je ona važna, rekao je Joso Nekić, gradski pročelnik za školstvo u Gradu Zadru.

Okupljene je pozdravio i ravnatelj škole Davor Barić, poželjevši djeci zanimljiv tjedan rada i zabave kroz matematiku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno