Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Otišli Pernjak, Perić i Ivković, Surać na poštedi

02.09.2020. 09:01


Odbojkaši Zadra odrađuju četvrti tjedan od početka priprema za novu sezonu u Superligi. Lani nisu briljirali, u trenutku prekida bili su pretposljednji, sa samo tri pobjede u 19 utakmica, a kako je koronavirus sve zaustavio, Hrvatski odbojkaški savez odlučio je da nema ispadanja iz lige. Da je sve bilo kako se prvotno planiralo i da je ljestvica ostala onakva kakva je bila u trenutku prekida natjecanja Zadar bi završio u kvalifikacijama za ostanak. Ovako, sastav s Višnjika dobio je novu priliku za mirn(ij)u sezonu u najjačem domaćem rangu.
– Ostali smo bez tri igrača. Domagoj Pernjak je prestao igrati, Luka Perić, koji je i lani bio na studiju, više neće putovati na utakmice, a u momčadi nema ni Ivana Ivkovića. Od iskusnijih u momčadi su Lovre Babić, Zvonimir Barić, Dino Jurlin, Rajko Marinković, Patrik Maruna. Tu su i kadeti Luka Blaslov, Jakov Marković, Luka Buljat, Karlo Škara, koji već imaju iskustva iz Superlige – kaže Marin Masnić, trener odbojkaša Zadra. Među iskusnijim igračima Masnić nije spomenuo dugogodišnjeg kapetana Antonija Suraća.
– Surać je i dalje u momčadi, međutim, nastojat ćemo ga što više poštedjeti. Pomoći će koliko bude mogao i koliko bude potrebno, ali dogovor je da ćemo na njegovom mjestu što više davati priliku mlađim igračima. Smatramo da je ovo pravo vrijeme u kojem to možemo ostvariti.
U Superligi će ove sezone biti 12 momčadi od kojih zadnji ispada. Igrat će se 22 kola dvostrukim bod sustavom nakon čega će četiri najbolja sastava doigravati za prvaka. Za ostale će sezona završiti. Daleko je to jednostavniji sustav natjecanja u odnosu na prošlu sezonu kada su se klubovi nakon 18. kola podijelili u tri skupine.
– Većina klubova imat će dosta mladih igrača. I mi smo u toj kategoriji te se nadam da će nam to donijeti mirniju sezonu u odnosu na lanjsku i da ćemo nastaviti razvijati naše talentirane igrače. U svemu tome sigurno će biti i dosta oscilacija kroz koje pripremno razdoblje želimo svesti na najmanju moguću mjeru.
Nakon početka pandemije koronavirusa Zadrani su dugo bili bez treninga.
– Stanka je dosta toga je poremetila. Sada smo se vratili treninzima, igrači dobro rade i nadamo se biti spremni do početka lige. Međutim, pitanje je u kojem će smjeru sve ići s obzirom na probleme oko korone. Spremamo se kao da će se sve igrati prema rasporedu, a hoće li tako i biti vidjet ćemo kad počnu utakmice – zaključio je Masnić.
Prvo kolo Superlige na rasporedu je 19./20 rujna kada će Zadar biti domaćin Rijeci.