Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nastavlja se potpora sportašima, Zadar želi biti grad sporta

02.09.2021. 09:30


Gradonačelnik Branko Dukić i zamjenica pročelnice za kulturu i sport Snježana Jurinić primili su u Maloj vijećnici mlade zadarske sportaše koji su u proteklim mjesecima osvojili odličja u raznim sportovima i njihove trenere.
I sportaši i treneri zahvalili su Gradu na prijemu i praćenju svih sportova te brzom rješavanju bilo kakvih problema koji iskrsnu vezano uz uvjete treniranja.
Gradonačelnik je istaknuo kako Grad prati i podržava sve sportove, daje maksimalnu podršku trenerima i sportašima i želi se i dalje razvijati kao grad sporta.
– Zbog toga, a i želje da Zadar bude prepoznat kao mjesto za sportske pripreme sportaša koji nisu iz Zadra, i dalje će se ulagati u razvoj infrastrukture za sport i sportski turizam. U nekom budućem periodu u planu je uređenje atletskog i nogometnog stadiona na prostoru bivše barutane, čime će se još poboljšati uvjeti za te sportove, ali ćemo sustavno raditi na unaprjeđenju uvjeta i za sve ostale sportove, u okviru mogućnosti koje imamo. Čestitam još jednom svim mladim sportašima na osvojenim odličjima i uloženom trudu, vjerujem da ćemo se uskoro ponovo ovdje vidjeti kad osvojite nova odličja, istaknuo je gradonačelnik Dukić.


Sportaši odlikaši
Ariana Ore (Taekwondo klub Zadar) osvojila je broncu na Europskom prvenstvu za mlađe seniore (U21) u Estoniji. također je i seniorska prvakinja Hrvatske.
Veronika Šokota, bacačica koplja (AŠK Zadar) sudjelovala je na svjetskom prvenstvu u bacanju koplja gdje je osovjila 8. mjesto. Ona je četverostruka prvakinja Hrvatske za mlađe juniorke, juniorke te seniorke, ima srebrnu medalju na prvenstvu Balkana za juniorke. U konkurenciji mlađih juniorki na europskim i svjetskim tablicama nalazi se na 2. mjestu u bacanju koplja.
Jakov Dujić, rukometaš, igrač splitskog kluba Balić/Metličić, član Hrvatske rukometne reprezentacije do 19 godina, osvojio je srebro na Europskom kadetskom prvenstvu u Varaždinu i Koprivnici, gdje su u finalu izgubili od Nijemaca.
Ivan Nekić, boksač (BK Ares) osvojio je broncu na Europskom prvenstvu za kadete u Sarajevu do 63 kg, vice prvak Hrvatske.