Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Zadranima zlato, srebro i bronca

02.09.2021. 08:16


Prošli vikend u Čakovcu i Varaždinu, u čak osam dvorana, odigran je Pozoj international cup, međunarodni rukometni turnir koji je okupio 110 sastava u muškoj i ženskoj konkurenciji, odnosno gotovo 2000 igrača, među kojima su bili članovi Zadra 2013 i Zadra 1954. U oba kluba ističu odličnu organizaciju turnira te su najavili da se nadaju nastupu i sljedeće godine. Igrači Zadra 2013 osvojili su prvo mjesto u konkurenciji do 13 godina nakon što su u finalu uvjerljivo svladali vršnjake iz Sesveta (21:6). Najboljim igračem turnira proglašen je kapetan Zadrana Marko Sudinja, koji je finalu zabio čak 12 golova. Najmlađi članovi kluba iz selekcije do 11 godina osvojili su treće mjesto dok su preostale dvije momčadi s kojima je Zadar 2013 nastupio na ovom turniru bile uspješne u razigravanju za plasman. Za Zadar 2013 su nastupili:
U-11: Mateo Mamut, Karlo Šiljeg, Leonardo Ljumeži, Mauro Dundović, Dubravica, Duje Škulić, Lovre Kraljević, Dinko Didović, Vito Fuštin, Dominik Antišin, Domagoj Kardum, Adrian Kardum, Stipe Grubešić, Filip Jokanović. Trener: Frane Kardum.
U-13: Frane Lukić, Noa Škifić, Lovre Jokić, Emanuel Brkić, Domagoj Libernjak, Karlo Samobol, Roko Šare, Frane Burčul, Ivano Romić, Luka Sorić, Mihael Dorontić, Karlo Samaržija. Trener: Boris Banić.
U-13 II: Ivano Parić, Ivan Pustahija, Niko Šegarić, Frane Milovac, Adriano Čoban, Vice Lušić, Bartol Duvnjak, Mata Miočić, Ivano Ćuković, Maksim Vrkić, Lovre Duvnjak, Marko Sudinja. Trener: Frane Kardum.
U-15: Roko Maričić, Frane Bačić, Luka Vrsaljko, Josip Kokić, Denni Dundov, Šime Zubčić, Leon Goldner, Dominik Konestabo, Karlo Pekić, Ivan Jokić, Roko Stojanov. Trener: Damir Samaržija.


Jerak zadovoljan
Zadar 1954 se predstavio s tri momčadi, a najbolji plasman bilo je drugo mjesto selekcije do 15 godina, koja je u finalu izgubila (19:16) od PPD Zagreba. Nakon poraza od Sesveta u 1. kolu uslijedile su pobjede protiv Metalca i Čakovca u skupini, potom u dvoboju s NEXE-om u četvrtfinalu, te u polufinalu protiv Vodica. Pod vodstvom Nina Jeraka za ovu su selekciju nastupili: Sandro Bijelić, Dino Grbić, Loris Hromin, Krševan Dujmović, Bartol Mikuljan, Frane Vrsaljko, Ivan Rančić, Romano Žuvić, Lorenzo Kuštera.
– Napad nam je bio raznovrstan, s puno akcija, dodavanja, križanja. Protivnici nisu znali odakle dolazi najveća opasnost jer je sijevalo sa svih strana. Golove smo postizali sa svih pozicija, a nije nedostajalo ni atraktivnih poteza. Obrana je bila na dobroj razini, s odličnim Sandrom Bijelićem na golu. Momci su pokazali dobru igru na turniru i sigurni smo da će nastaviti pružati takve igre i u prvenstvu – rekao je trener Jerak.
U uzrastu do 17 godina Zadar 1954 je imao jednu pobjedu (Zagorica) i četiri poraza (Valpovka, Rude, Koprivnica i Prelog).
– Na turnir smo stigli oslabljeni, bez kapetana Vite Vasilja, koji se ozlijedio na prijateljskoj utakmici prije odlaska na put, te još nekoliko igrača. Ovo su prve utakmice ove momčadi koja u jakoj konkurenciji trenutačno nije mogla dati više. Ipak, pokazali su potencijal i na nama je nastaviti raditi i vjerovati u sebe. Kada nam se vrati kapetan i ostali igrači, potpomognuti s nekoliko igrača iz selekcije do 15 godina bit ćemo tvrd suparnik za sve u prvenstvu – kaže trener Edin Bašić, koji se ovo ljeto uključio u rad mlađih uzrasta. Za selekciju do 17 godina nastupili su: Luka Vlakić, Eric Fratucanov, Andrija Prtenjača, Lovre Kanjer, Mario Ćustić, Ivano Mazić, Ivan Kobaš.


Zahvala roditeljima
Momčad do 13 godina, za koju su nastupili: Ante Židov, Duje Marčić, Ivano Ćoza, Marko Medanić, Noa Buterin, Paolo Fratucanov, Petar Grgić, Šime Pešut, Toni Profaca, Tome Vidaić, Matej Vidaić, Luka Rogić, Leo Ivković, osvojila je peto mjesto.
– Prvu utakmicu smo odigrali protiv Sesveta odmah nakon puta od šest sati i upisali poraz 14:11, iako je nekoliko minuta prije kraja rezultat bio izjednačen. U skupini smo zatim pobijedili Petrinju i Novi Marof, a u četvrtfinalu izgubili od prijatelja iz Gospića nakon što je dobrim dijelom utakmice rezultat bio u egalu. U dvoboju za peto mjesto pobijedili smo Dugopolje. Bili smo prekratko zajedno da bismo ostvarili još bolji rezultat, ali malo je nedostajalo da se nađemo u polufinalu. Dečki su pokazali potencijal i vjerujemo da će napredovati svaki dan – ističe trener Mate Valčić, koji se također ovom ljeto uključio u rad klupskog omladinskog pogona.
– Hvala roditeljima koji su omogućili djeci odlazak na put. Nadamo se da će im njihovi osmjesi i priče sa puta vratiti uloženo – objavili su iz Zadra 1954.