Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Odaberite svoju favoritkinju za Miss Universe!

Autor: Krešimir Bukvić

01.10.2008. 22:00
Odaberite svoju favoritkinju za Miss Universe!

Foto: Adam VIDAS



Pripreme za najglamuroznije događanje u Zadru u mjesecu listopadu – izbor Miss Universe Zadarske i Šibensko-kninske županije ulaze u svoju završnu fazu. Lista kandidatkinja je finalizirana, organizacijski tim događanja na čelu s vlasnicima licence za spomenute dvije županije, Marinom Milković i Zdenkom Brezovcem izabrao je 13 ljepotica koje će kroz dva tjedna u dvorani Višnjik demonstrirati svu svoju ljepotu i šarm, nastojeći osvojiti priliku izravnog plasmana u finale hrvatskog izbora Miss Universe. No, kako to nalažu propozicije natjecanja, to će uspjeti samo četri prvoplasirane djevojke, koje će zahvaljujući plasmanu u Zadru «zaobići» sve zagrebačke castinge, te direktno ući u završnicu.
Miss Universe to upravo i je – natjecanje ljepote koje je zahvaljujući jakom poslovnom lobiju iza sebe, počevši od Donalda Trumpa pa nadalje, uveliko nadišlo gabarite «običnog» izbora ljepote. Ne samo zbog skupocijenih poklona za izabrane djevojke i medijske pozornosti, već i zbog brojnih poznanstava u visokim svjetskim poslovnim krugovima, koja izabranoj djevojci jamče ulazak na, iako sporedna, no itekeko «velika» vrata poslovno-utjecajnog svijeta.
Ne čudi stoga što je zanimanje za ovaj izbor nadmašilo zanimanje djevojaka za sva ostala slična natjecanja, a u što su se uvjerili i Marina i Zdenko, kada su tražili kandidatkinje. Ljepote stoga neće nedostajati 17. listopada u dvorani Višnjik, kojoj će upravo ovaj izbor biti prvi dodir s glamurom i manifestacijama ovakvog tipa.


Finalistice
Ana Pandžić ; Knin ; 20 god.
Barbara Stojčević ; Zadar ; 19god.
Biljana Đurin ; Knin ; 19 god.
Hana Mijić ; Zadar ; 18 god.
Katarina Šega ; Zadar ; 26god
Kristina Milanja ; Zadar ; 24 god.
Linda Banovac ; Split ; 23god.
Marina Marinković ; Brač ; 18 god.
Sanja Komarica ; Knin ; 22 god.
Sanja Planinić ; Split ; 22 god.
Silvija Mutić ; Karin Gornji ; 21 god.
Tanja Metikoš ; Knin ;25god.
Vanessa Milanja ; Zadar ; 24 god.