Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Štićenicima Doma najzanimljiviji boćanje i domino

Autor: Katarina Belić

01.10.2008. 22:00
Štićenicima Doma najzanimljiviji boćanje i domino

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Sudjelovalo je sveukupno 45 korisnika, a najviše zainteresiranih je bilo za disciplinu boćanja kod muških natjecatelja, a za domino kod žena, kazala je Krnčević
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba u Domu za odrasle osobe Zemunik održano je sportsko natjecanje korisnika u šahu, boćanju, pikadu, dominu i “čovječe, ne ljuti se”.
– Iako tijekom godine postoje i druga natjecanja posebno u boćanju ovo je prvi put da smo organizirali jedno ovakvo natjecanje iz razloga što smo htjeli posebno obilježiti ovaj dan i omogućiti da se svi korisnici ne samo iz naše ustanove već i iz drugih ustanova, međusobno druže, razmjenjuju iskustva, ali i odmjeravaju snage, kazala je Davorka Krnčević, ravnateljica Doma za odrasle osobe Zemunik.
Prije početka natjecanja sve prisutne je zabavljala muška klapa “Mirakul” nakon čega su Ivanka Škoko i Ana Gregov iščitavale stihove pjesama Zdravka Goje, jednog od korisnika. Za sudjelovanje u natjecanju bilo je mnogo zainteresiranih od čega su se neki htjeli prijaviti i u više disciplina, no zbog istovremenog početka natjecanja u svim disciplinama to je bilo nemoguće.
– Sudjelovalo je sveukupno četrdeset pet korisnika, a najviše zainteresiranih je bilo za disciplinu boćanja kod muških natjecatelja, a za domino kod žena. Osim korisnika našeg doma u Zemuniku natjecali su se i korisnici Doma za odrasle osobe “Sv. Frane” iz Zadra, Doma za starije i nemoćne osobe “Udbina” i Doma za starije i nemoćne osobe “Knin”, kazala je Krnčević.
Poslije službenog dijela natjecanja dodijeljene su prigodne nagrade, diplome i rukotvorine korisnika Doma za odrasle osobe “Zemunik” nakon čega su se svi sudionici uz druženje i zajedničku priču počastili velikim zajedničkim ručkom.
– Osim boravka u ustanovama nastojimo našim korisnicima omogućiti što više i što češće međusobno druženje, odnosno socijalizaciju, stoga kroz godinu organiziramo brojne izlete, susrete, putovanja i odlaske u grad. Ono što će također pripomoći i znatno pridonijeti kvaliteti doma i zadovoljstvu svih korisnika je otvaranje paviljona pet namijenjenog za fizikalnu terapiju, a to se odnosi na hidroterapiju, UV terapiju, parafino terapiju, teens, razne strunjače, lopte i slično. Očekujemo da se paviljon opremi i pusti u rad najkasnije do lipnja iduće godine. Također ono što nam još nedostaje je i jedan kombi kako prilikom ovakvih i sličnih druženja ne bismo imali problema s prijevozom naših korisnika, jer ovakva druženja su zaista bitna i korisnici im se uvijek iznova raduju, zaključila je Krnčević.