Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ante Župan: Oporba se bavi sitnim lupeškim poslovima

Autor:

01.10.2009. 22:00
Ante Župan: Oporba se bavi sitnim lupeškim poslovima

Foto: Adam VIDAS



Sjednica Gradskog vijeća Grada Obrovca koja je u petak sazvana na zahtjev oporbe odgođena je za 20. listopada zbog nedostatka kvoruma. Ovo je drugi puta u ovom sazivu da se odgađa sjednica Gradskog vijeća zbog nedostatka kvoruma. Prvi put nisu joj prisustvovali vijećnici vlast koji također ni danas nisu došli na sjednicu. Novost je da nije došao ni dio vijećnika oporbe pa čak ni neki koji su svojim potpisima zatražili sazivanje sjednice.
Na predloženom dnevnom redu bile su četiri točke: izvješće o radu gradonačelnika, sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola, problematika groblja u Karinu Gornjem i odluka o visini plaće gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika.
– Ne očekujemo da će se o ovim točkama raspravljati ni na idućoj sjednici, jer će HDZ-ovci zajedno s partnerima iz SDSS-a izglasati njihovo skidanje s dnevnog reda kao što su to već učinili, rekao je vijećnik DC- HSLS Mile Anić Minja.
Vlast tvrdi kako se o svim predloženim točkama odavno raspravljalo te kako tu nema nepoznanica.
– Gradonačelnik izvješće o svom radu redovno podnosi. Prijevoz učenika subvencioniramo s dvadeset posto, to je riješeno. Opozicija to namjerno stavlja u javnost jer želi stvoriti sliku da su to oni riješili. To su sitno lupeška posla. Za groblje u Karinu Gornjem dogovoreno je da se izradi detaljni plan uređenja, a što se tiče plaće gradonačelnika ta odluka je poznata svima, komentirao je predloženi dnevni red gradonačelnik Obrovca Ante Župan.
Sjednici gradskog vijeća Obrovca prisustvovali su predsjednik vijeća Grga Šoša (HDZ) i vijećnici DC- HSLS Mile Anić, Goran Jusup i Vlatko Tomljanović. Uz spomenute vijećnike DC-HSLS-a sazivanje sjednice tražili su Marijana Pjetraj (DC-HSLS), Milan Komazec (DPS) i Bogdan Kalinić (DPS).