Urbano, urbano

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
rambo_amadeus
Filip BRALA
Rambo Amadeus otvorio je novu sezonu Artikulture

Svjetski mega car Rambo Amadeus sinoć je oduševio Zadrane koncertom u kinu Pobjeda u sklopu programa Artikulture. U dva sata svirke Rambo je još jednom pokazao kako je uz to što je izvrstan gitarist i odličan showman, tako da je koncert djelom nalikovao i na performance. Razočaravajuće je što je bio samo jedan izlazak na bis, te smo ostali zakinuti za neke legendarne pjesme.

Svirka je započela oko 22 sata, a otvorena pjesmom "Urbano" što je gotovo svim posjetiteljima bio znak kako će im Rambo pružiti još jednu nezaboravnu večer. Prvi dio koncerta prošao je u kazališnoj atmosferi, većina od tristotinjak posjetitelja ostala je u sjedalicama, nakon sat vremena atmosfera se opustila tako da je većina bila na nogama, a pokrenula ih je "FAP mašina".

Zanimljivo je kako je za vrijeme pjesme "Čobane, vrati se", publika koja je pjevala iz sve glasa i Rambo s podignutom rukom, slika sličila koncertima Mate Miše Kovača. Još jednom pokazao je odbojnost prema nacionalizmu i majicom na kojoj je zvijezda petokraka bila probijena stiliziranom gitarom. Uz britki humor i sjajnu svirku čini nam se kako je koncert ipak trajao kratko, no sam Rambo je na kraju prvog djela, prije izlaska na bis rekao kako imamo četiri mogućnosti.

- Prva mogućnost vam je da koncert bude dug i dosadan. Druga je kratak i dosadan. Treća da bude kratak i interesantan, dok za četvrtu, da bude dug i interesantan nisam čuo osim možda u porno filmovima, rekao je Rambo, što ga je i opravdalo za kratku i interesantnu svirku

U nastavku koncerta odsvirana je legendarna stvar "Prijatelju, prijatelju", a Rambo je dobio i poklon. Naime, udruga Eko-Zadar poklonila mu je platnenu torbu za namirnice s natpisom "Plastika je turbo-folk", zbog njegove angažiranosti u očuvanju prirode te samog naziva turbo-folk koji je on i smislio. Za vrijeme primanja poklona rekao je kako trebamo čuvati zemlju, jer nemamo gdje pobjeći. Nakon koncerta uspjeli smo ga upitati što misli o koncertu i publici.

- Sve je prošlo dobro, iako mi se na početku činilo kao da je publika došla s koncerta, rekao je Rambo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno