Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Aleksić: Deložirali su me nekadašnji “martićevci”

01.10.2010. 22:00
Aleksić: Deložirali su me nekadašnji “martićevci”


Ovo je prva deložacija koja se morala provesti u Gračacu, a djetetu mi nisu dopustili ni da uzme svoje igračke, popije čaj i pojede doručak koji je bio na stolu, kazao je Nikola Aleksić četiri sata nakon deložacije
Prava drama događala se jučer u jutarnjim satima u Gračacu netom prije najavljene deložacije Nikole Aleksića, bivšeg nezavisnog kandidata za dožupana Zadarske županije iz redova srpske nacionalne manjine.
Naime, nakon što je primio rješenje o deložaciji Aleksić se popeo na krov obiteljske kuće odakle je potom zaprijetio da će skočiti ukoliko se s obitelji bude morao iseliti. Policija je blokirala sve prilaze prema njegovoj kući, a nakon višesatnog nagovaranja Aleksić je ipak sišao s krova te je potom priveden u Policijsku postaju, a deložacija je ipak provedena.
Nakon što je pušten iz šestosatnog pritvora potvrdio nam je kako je kuću prodao Agenciji za promet nekretnina (APN), ali je ostao u njoj živjeti. Nakon što je dobio rješenje za iseljavanje, pokušao ju je ponovno otkupiti ili barem odgoditi rok za napuštanje dojučerašnjeg obiteljskog doma dok ne nađe zamjenski smještaj, ali kaže kako iz APN-a nisu popuštali.
– Ja i moja obitelj nemamo gdje živjeti, čak ni prespavati. Ne znam kako će mi kćer u školu, a najbolja je učenica. Slao sam APN-u dopise u kojima sam tražio da mi dopuste da otplatim kuću ili da kupim i dam im neku zamjensku, no nisu ih uvažili. Sudac Jurlina me je još i zatvorio, a sve je gledao moj sin koji ima svega pet godina. Ovo je prva deložacija koja se morala provesti u Gračacu, a djetetu mi nisu dopustili ni da uzme svoje igračke, popije čaj i pojede doručak koji je bio na stolu, kazao nam je Aleksić četiri sata kasnije dodavši kako je još uvijek u šoku.
Aleksić je istaknuo da razumije policiju koja je samo radila svoj posao, ali dodaje kako mu je najgore to što su ga deložirali djelatnici komunalnog poduzeća, za koje tvrdi kako su nekadašnji pripadnici srpskih paravojnih postrojbi.
– Nikola Bolta, direktor komunalnog poduzeća, poslao je da me deložiraju oni koji su se devedesetih borili protiv Hrvatske i bili pripadnici “Crvenih beretki” i “martićevci”, a sad u Gračacu imaju kuće i stanove koji prije rata nisu bili njihovi. Ja sam se od njih ogradio još 1990. godine i neću biti dio te bagre, kazao je frustrirani i vidno uznemireni Aleksić.
Rekao nam je kako se još uvijek ne može pribrati od šoka, ali i najavio konferenciju za medije u ponedjeljak, na kojoj će, kako je naglasio, progovoriti o cijelom ovom problemu.