Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Cromaris dobio kolektivni ugovor

01.10.2010. 22:00
Cromaris dobio kolektivni ugovor


Radnicima tvrtke jamče se stečena prava do konca iduće godine
U Zadru je potpisan prvi Kolektivni ugovor između Uprave Cromarisa i predstavnika sindikata PPDIV za Cromaris, kojim se uređuju prava Cromarisovih zaposlenika u idućih godinu dana.
– Potpis prvog kolektivnog ugovora u Cromarisu izuzetno je značajan događaj za našu tvrtku. Njime je ujednačen status svih zaposlenika u kompaniji, što do sada nije bio slučaj jer su u Cromaris udružene četiri različite tvrtke, izjavio je direktor Cromarisa, Goran Markulin, ističući kako je “ugovor potpisan nakon relativno dugih pregovora sa sindikatom PPDIV nakon kojih smo uspjeli naći zajedničko rješenje koje respektira današnje mogućnosti tvrtke, a ujedno štiti sva ključna prava zaposlenika. U budućnosti zajednički ćemo raditi na podizanju operativnih rezultata kompanije, a kada u tome uspijemo, cilj nam je da poboljšamo uvjete rada i za sve naše zaposlenike. Zahvaljujem predstavnicima sindikata i svih naših zaposlenih na razumijevanju i kolegijalnosti u ovim pregovorima, a nadasve na radu i trudu koji naši zaposlenici svaki dan ulažu u razvoj naše kompanije”.
Potpisujući kolektivni ugovor, glavni sindikalni povjerenik PPDIV za Cromaris Ivan Perković je, uz ostalo, rekao:
– Zadovoljni smo potpisanim kolektivnim ugovorom i činjenicom da smo zadržali stečena prava radnika. Vjerujemo u Upravu Cromarisa i u budućnost tvrtke, tim više što tvrtka investira u razvoj i proizvodnju.
Odredbe novog Kolektivnog ugovora, koji vrijedi do kraja 2011. godine, primjenjuju se od 1. listopada ove godine.
Tvrtka Cromaris hrvatski je lider u marikulturi koja zapošljava više od 200 zaposlenika. Osnovana je u listopadu 2009. godine udruživanjem četiri tvrtke za uzgoj i preradu ribe u sastavu Adris grupe – Cenmar, Marimirna, Marikultura Istra i Bisage-Nit. U četiri uzgajališta i mrijestilištu u Ninu, proizvodi 60 posto domaćeg uzgoja orada i brancina te 90 posto ukupno proizvedene riblje mlađi u Hrvatskoj. Više od 50 posto prodaje ostvaruje u izvozu, a tvrtka je i nositelj certifikata za proizvodnju ribe, koja je sastavni dio dječje hrane.