Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jere Brzić iznenadio

01.10.2010. 22:00
Jere Brzić iznenadio


Jučer je počelo Prvenstvo Hrvatske u lovu štapom s obale, koje se odvija na zadarskoj rivi, Obali Petra Krešimira IV. i na kojem nastupaju najbolji juniori i mlađi seniori Hrvatske. Dvadeset četiri juniora U-16 i isto toliko mlađih seniora U-21 dobro su iskoristili sve prednosti koje u ribolovu donosi zadarska riva, koja svojom konfiguracijom, sigurnošću i bogatstvom ribe u njenom akvatoriju, pruža izvanredne uvjete da se ovi mladi ribolovci pokažu u najboljem svjetlu.
Prvi dan natjecanja, koje traje tri dana, dao je odmah naslutiti da favoriti ne žele ispuštati vodeće pozicije pa su reprezentativci Kapov, Lukšić, Selak i Mileta već prvog dana zauzeli vodeće pozicije. Račune im je malo pokvario Biograđanin Jere Brzić, koji je prvog dana bio najuspješniji i zauzeo prvo mjesto. Vrlo blizu su im i ostali predstavnici iz Zadra i Zadarske županije. Jan Bukša iz paške Orade, za sada se nalazi na šestoj poziciji dok su Anđelo Kosović i Ivan Gospić iz zadarskog Zubaca odmah iza njih, na 7. i 8. mjestu. Po rezultatima prvog dana, dade se naslutiti da su domaći natjecatelji jedni od najvećih favorita prvenstva, ali predstoji im još dva dana da dokažu da su dobri ribolovci i da dobro poznaju svoju rivu i njeno podmorje.
I među mlađim seniorima, U-21 nalaze se svi državni reprezentativci i oni su odmah zauzeli gotovo sve vodeće pozicije. Vrlo blizu došao im je i Jan Bukša iz Orade iz Paga, koji se trenutačno nalazi na 6. poziciji. Državni reprezentativac, Bigrađanin Šime Bobić, trenutačno se nalazi na 13. mjestu. Na 16. je Frane Bogdanić a na 23. Mario Štampalija, oba iz Podlanice Biograd.
 


Aktivno i u Karinu Donjem


Danas je u Karinu Donjem u organizaciji ŠRD Sipe iz Benkovca počelo tradicionalno natjecanje u panuli u kojem sudjeluju brojni ljubitelji ribolova s panulom. Kao i svake godine okupilo se brojno natjecateljsko društvo, koje će panulom krstariti Karinskim i Novigradskim morem u lovu na kapitalce, koji bi trebali ukrasiti i obogatiti ovaj specifičan ribolovni Kup.
Natjecanje počinje u 8 sati ujutro i traje do 15 sati poslijepodne, kada se obavlja verifikacija ulova koji se moraju predati do 16 sati. Nakon toga slijedi vaganje i utvrđivanje bodova te plasman.