Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zebić: Trobod kao imperativ

01.10.2010. 22:00
Zebić: Trobod kao imperativ


Respektiramo suparnika, ali ga se ne bojimo. Smatram da imamo kvalitetniju momčad i to moramo dokazati na zelenom travnjaku. I osvojiti tri boda koja su nam neophodna – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra
Danas će Zadrani na igralištu u Stanovima tražiti tri boda protiv Šibenika s kojim igraju u 10. kolu Prve HNL. Obje momčadi u prošlom su kolu poražene, Zadar na gostovanju kod Osijeka, dok su Šibenčani neugodan poraz doživjeli na svom Šubićevcu od Intera. S obzirom da Zebićeva momčad redovito prosipa bodove na gostovanjima, a kod kuće pobjeđuje osteje nadati se da će se taj trend nastaviti i ove subote. Naravno, do troboda neće biti lako doći jer Šibenčane eventualni poraz gura na samo dno prvoligaške ljestvice i svim će se silama htjeti iz Donatova grada vratiti makar s remijem.
– Nemamo puno izbora, sve se zna, Zadra danas mora pobijediti Šibenik – odriješit je jučer bio Dalibor Zebić, trener Zadra.
– Činjenica je da još uvijek nismo osvojili niti jedan bod na gostovanjima. Uvijek smo nekako blizu, ali što nam to znači kada se na kraju vratimo s “porazom u džepu”. Zato je imperativ na domaćim utakmicama velik, pobjeda nam donosi barem prividni mir, dok nam, nedaj Bože, eventuani poraz ili remi donosi velike probleme. Zato ćemo od prve minute krenuti silovito po tu pobjedu.
Što se tiče Šibenčana koji su u evidentnoj krizi, Zebić smatra da je time opasnost za Zadrane još veća.
– Zna se kako igraju momčadi kojima gori pod petama. Grizu za svaku loptu i tome ćemo morati odgovoriti na najbolji mogući način – istom mjerom ili još jače od toga. Šibenčani nam dolaze u trenutku kada ih trese kriza i vjerujem da im je samopouzdanje itekako poljuljano posljednjim rezultatima. Vjerujem da bi ih bod na Stanovima itekako zadovoljio pa će stoga zaigrati u zatvorenijoj varijanti. Također je poznato da mi s takvim načinom igre suparnika znamo imati problema. Super bi bilo da nam se otvori u ranoj fazi utakmice kao protiv Zagreba i Istre kada smo postigli rane zgoditke.
Recept za to je prokušan i dobro znan.
– Trebamo od prve minute krenuti silovito po ta tri boda. Igru moramo preseliti na polovicu gostiju i ne dati im disati pred njihovim golom. Od mojih igrača tražim maksimalnu agresivnost i borbenost koja na kraju mora rezultirati brojnim udarcima prema suparničkim vratima.
I dalje Zebić neće moći računati na poprilično veliki broj ozlijeđenih igrača.
– I dalje nema Terkeša, Skočibušića, Ćurjurića i Franka Bilavera. Bez obzira na to smatram da svaki igrač koji istrči na travnjak mora dati 100 posto svojih mogućnosti i pobjeda neće izmaknuti. Igrat ćemo najvjerojatnije s jednom špicom i dvije polušpice jer se pokazalo da smo u toj formaciji puno ofanzivniji i opasniji za vrata suparnika.
Zebić naglašava da ta ofanzivna varijanta nikako ne znači i manji oprez pred svojim vratima.
– Bez obzira na naglašenu ofenzivu nećemo srljati. Svima nam je jasno da moramo biti itekako oprezni kako ne bi sijevnula neka kontra ili zalutali metak. Šibenik će se svakako htjeti izvući iz ove neugodne situacije, a mi mu ne smijemo dozvoliti da se razmaše. Pa zar nije Inter bio dugo bez boda, a nakon toga su došli do četiri pobjede zaredom. Respektiramo suparnika, ali ga se ne bojimo. Smatram da imamo kvalitetniju momčad i to moramo dokazati na zelenom travnjaku. I osvojiti tri boda koja su nam neophodna – kazao je na kraju kraćeg razgovora Zebić.
Vjerojatni sastav: Ježina, Con, Puljić, Glumac, Bilaver, Begonja, Jerbić, Banović, Šare, Mršić, Santini.