Mladi medicinari razmijenili iskustva

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Tijekom videokonferencije zadarski medicinari dogovorili i uzvratni posjet kolegama iz Slovenije u siječnju 2013. godine

Videokonferencijom Medicinske škole Ante Kuzmanića sa Srednjom zdravstvenom i kozmetičkom školom Maribor završen je program zajedničkih aktivnosti u okviru Projekta E-medica. U Zadru je, u sklopu E-medice, pet dana boravilo 15 učenika i 5 profesora iz mariborske škole, a tijekom tog vremena za njih su organizirane različite aktivnosti. Učenici trećeg razreda sudjelovali su, zajedno sa svojim zadarskim kolegama, u nastavnom procesu u školi i Općoj bolnici Zadar, učili su o alternativnoj medicini, ostvarena je suradnja i s Obrtničkom školom Gojka Matuline u Zadru, surađivali su sa zadarskim kolegama u projektu E-medica te su bili u posjetu Zdravstvenoj školi Split i Medicinskoj i kemijskoj školi Šibenik.

Prigodom završetka posjete mariborskih učenika zadarskoj medicinskoj školi za njih je priređen kratki program u kojem su glazbenom točkom sudjelovali učenici škole koji su nagrađeni plesom, a ravnatelj Davor Vidaković nasmijao je okupljene zaplesavši. Program su putem videokonferencije pratili ravnateljica i nekolicina profesora Srednje zdravstvene i kozmetičke škole Maribor. Učenicima su podijeljene potvrde o sudjelovanju, kao i njihovim profesorima voditeljima, a razmijenjeni su i darovi. Ipak ono najdragocjenije što su u ovih pet dana dobili učenici obje škole bila su nova iskustva.

- Ovih pet dana bilo je zaista odlično. Vidjeli smo mnoge znamenitosti u gradu Zadru, ali i šire. Što se tiče programa u nastavi i bolnici razlike i nisu tako velike. Najveća razlika je to što je naša škola i kozmetička i traje četiri godine, dok ovdje traje pet godina pa u Zadru imaju i više prakse, rekla je jedna od učenica na razmjeni Patricija Mildner.

E-medica je projekt kojeg je nositelj Medicinska škola Ante Kuzmanića u Zadru u koji su uključene brojne hrvatske škole, a ubrzo se projekt proširio i na regiju. E-medica povezuje medicinske škole Republike Hrvatske, odnosno njihove učenike i nastavnike zdravstvenih predmeta u jedinstvenu virtualnu zajednicu, a toj zajednici pridružile su se i medicinske škole iz Ljubljane i Maribora te se uključuju i škole iz regije.

U uzvratni posjet kolegama iz Slovenije zadarski će medicinari poći u siječnju 2013.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno