Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ostojić smijenio Nakića!

Autor: Z L

01.10.2012. 22:00
Ostojić smijenio Nakića!

Foto: Marin GOSPIĆ



Dr. Dario Nakić smijenjen je s dužnosti ravnatelja Opće bolnice Zadar. Nakića je smijenio ministar zdravlja Rajko Ostojić. Zanimljivo da se u odluci o smjeni smjena ravnatelja Nakića naložena Upravnome vijeću Opće bolnice u Novoj Gradišci, javlja Radio Zadar.
Nakon višemjesečnih pritisaka na Upravno vijeće, koje je ot odbilo učiniti, resorni ministar danas je i službeno smijenio ravnatelja Nakića. Ipak, ni smjena nije mogla proći bez repova, pa je dr. Nakić na današnjoj konferenciji novinarima predočio dokument kojim ministar nalaže Upravnome vijeću Opće bolnice u Novoj Gradišci da smjeni dosadašnjega ravnatelja i izabere novoga.
“To sve govori prvenstveno o vjerodostojnosti nekoga tko želi nešto provesti i s kojim namjerama, pa ako želite i o njegovoj sposobnosti” – rekao je dr. Nakić. Na pitanje novinara jeli ova smjena pravno valjana i je li zapravo riječi samo o tiskarskoj pogrešci, ravnatelj Nakić ističe kako priznaje smjenu. “Ako me baš pitate jesam li smijenjen, pa ja mislim da jesam. Ali kao što ministar nište nije znao izvesti kako treba, tako nije ni ovo. Ja se ne bojim smjene, nego onoga što nas čeka u budućnosti” – rekao je Nakić, dodajući kako i dalje nije riješeno pitanje nedostatka lijekova, niti primjerice pitanje lijeka za kemoterapiju “Gliveks” kojega pacijent u Zadru ne može dobiti, a pacijent u Zagrebu može.
Sada već bivši ravnatelj dr. Nakić također je istaknuo kako niti danas ne zna prave razloge smjene.
Inače, ministarstvo zdravlja je u nekoliko inspekcijskih nadzora utvrdilo nepravilnosti u radu bolnice što je ministru bio dovoljan razlog za smjenu. Na potezu je Upravno vijeće koje mora izabrati novoga ravnatelja, piše Radio Zadar.