Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

“Ružini pravaši” u Zadru neće s HDZ-om

Autor: Nives Rogoznica

01.10.2012. 22:00
“Ružini pravaši” u Zadru neće s HDZ-om

Foto: Adam VIDAS



Mi ne nudimo koaliciju nikomu. Mi se i dalje pripremamo za samostalan izlazak na izbore, izići ćemo s kandidatima za gradonačelnika i za župana, kaže Dvorski




Na dužnost dopredsjednika Hrvatske stranke prava „Dr. Ante Starčević” izabran je zadarski član stranke Rudolf Dvorski. Izvijestili su to iz središnjice „Ružinih pravaša” nakon subotnje sjednice Predsjedništva održane u Splitu. Dvorski je ranije obnašao dužnost člana Predsjedništva, a u priopćenju se navodi kako je „pripomogao jačanju i ustrojavanju stranačke organizacije na području Zadarske i Ličko-senjske županije”.
Iz središnjice su napomenuli i kako će, u skladu sa Statutom, gradske i općinske podružnice i županijska vijeća sami odlučiti o načinu izlaska na lokalne izbore.
– Jednoglasno je prihvaćen Sporazum o trajnoj političkoj suradnji s HDZ-om za parlamentarne izbore i izbore za Europski parlament. Na tragu prihvaćenog Sporazuma preporučuje se organizacijama stranke na nižim razinama izlazak na lokalne izbore sa strankama pravaškog, starčevićanskog, demokršćanskog i domoljubnog korpusa, navodi se nadalje uz napomenu kako neće dopušteno koaliranje niti bilo kakva suradnja sa SDP-om, HNS-om, HSP-om i SDSS-om.
Na području Zadarske županije starčevićanci, međutim, ne žele ni HDZ.
– Mi ne nudimo koaliciju nikomu. Mi se i dalje pripremamo za samostalan izlazak na izbore, izići ćemo s kandidatima za gradonačelnika i za župana. S HDZ-om nismo pričali o tome i nemamo namjeru, to nam nije na dnevnom redu, rekao je Rudolf Dvorski.


Josip Jurjević predsjednik ogranka Crvene kuće


U mjesnom odboru Crvene kuće osnovan je ogranak HSP-a dr. Ante Starčević. Za predsjednika je izabran dipl.ing. Josip Jurjević, dopredsjednik ogranka je Damir Šarić, tajnik Emil Miletović, članovi predsjedništva Marijo Ukalović, Tomislav Perić, Natalija Šarić i Nikola Dujmović. Ogranak trenutačno broji 23 člana.