Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Oduševljen domaćom spizom i lijepim ženama

01.10.2013. 22:00
Oduševljen domaćom spizom i lijepim ženama


Šteta da mi u Britaniji tako malo znamo o Hrvatskoj, da nismo ni svjesni da na svega nekoliko sati udaljenosti avionom postoji mjesto okupano suncem, bogato mirisima, bojama i živom energijom prirode koju svi trebamo, rekao je Glenn


Velikom broju turista koji borave u Zadru krajem rujna pridružio se i Britanac Glenn Michael Clarke. Treći put u Zadru, u posjetu rodnom kraju prijateljice Nataše Mazije, Zadranke sa stalnom adresom boravka u glavnom gradu Velike Britanije. Glenn u rodni London nosi samo dobre impresije.
– Zadar je nevjerojatan, toliko ljubavi među ljudima, toliko empatije za one koji nemaju, toliko veselih dječjih osmijeha, toliko prirodnih i urbanističkih ljepota – to je Hrvatska kako ju ja doživljavam. Ovdje sam treći put i svaki put me dočekaju neki noviteti: novouređeni trgovi, rekonstruirane fasade zgrada, novi restorani, caffe barovi… nove vizure stoljetnog grada koji je tako savršeno uklopio staro i novo, prirodu i more te ogromnom količinom pozitivne energije i nama turistima omogućio da se osjećamo kao doma, priča Glenn.
Primjećuje i da se o Zadru malo zna u Londonu, da su ljepote Dalmacije slabo poznate Britancima i da na tome treba još dobrano poraditi.
– Šteta da mi u Britaniji tako malo znamo o Hrvatskoj, da nismo ni svjesni da na svega nekoliko sati udaljenosti avionom postoji mjesto okupano suncem, bogato mirisima, bojama i živom energijom prirode koju svi trebamo. Evo ni ja ne bih znao za Zadar da me moja draga Nataša nije pozvala k svojima. Hvala joj na tome.