Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

ZD DNEVNIK Supernova sjedište županije

01.10.2013. 22:00
ZD DNEVNIK  Supernova sjedište županije


Turistička sezona je iza nas, gužve na Poluotoku više nema, tek poneke umirovljeničke grupe turista popravljaju sliku zadarske posezone. Lijepo vrijeme i prvog dana listopada bilo je idealno za šetnju i razgledavanje znamenitosti tritisućljetnog Zadra. Gužvi na cesti, također više nema, iako je potraga za slobodnim parkirališnim mjestom u centru grada i dalje svakodnevna muka Zadranima kojima je radno mjesto na Poluotoku. Potraga za slobodnim parkališnim mjestom još je i gora od jučer od kada su i cijene parkiranja i vrijeme plaćanja svedene na onu minimalnu tarifu.
A onda nakon kraja radnog vremena, tamo negdje iza 16 sati, problema oko parkirališnih mjesta na Poluotoku više nema, jer se popodnevna smjena preseli u drugi dio grada, tamo na njegov zapadni ulaz.
Supernova, koja radi od jutra do sutra, spremno već čeka svaku vašu zarađenu kunu. I ne samo one koji za kruh svoj svagdanji zarađuju na Poluotoku, nego i one iz svih okolnih gradova i mjesta u našoj županiji. Sve se popodne jednostavno slije u taj trgovački centar, koji odnedavno subotom ima i novu ponudu. Ispred centra smjestila se, naime, Seljačka tržnica, pa ako slučajno unutar centra niste našli nešto po vašem guštu, naći ćete ispred njega, na štandovima naših vrijednih poljoprivrednika iz zaleđa. Možda je to i na štetu nekih trgovina unutar centra, jer su cijenom naši opegeovci vrlo konkurentni, no i tu je Supernova našla računicu i privukla još dodatnih 100-tinjak posjetitelja. Jer, neće oni obaviti samo spizu na Seljačkoj tržnici, pa trk kući. Ne, kad su već tu, provirit će i unutra i vidjeti ima li što novo iz jesenske kolekcije ili pak nekakvih sniženja od prošle sezone. Pa kad se umore od traženja, sjest će i na kavicu i odmoriti se od mukotrpnog šopinga, što ispred, što unutar centra. Stoga i ne čudi odgovor jedne 8-godišnjakinje koja je odgovarajući na pitanje u testu iz prirode, gdje se nalazi sjedište Zadarske županije, odgovorila: “U Supernovoj!”