Otrov za pse baca se u blizini škole!

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Kome smetaju psi na Bilom brigu, pitanje je koje postavljaju stanari tog dijela grada nakon što svako malo na zelenim površinama između zgrada osvane otrov.

- Pet pasa se otrovalo svega dva dana prije početka nastave jer su pojeli otrov bačen u neposrednoj blizini osnovne škole. Svi koji imamo pse, ali i malu djecu, u strahu smo i pazimo koliko možemo. Ipak, događa se da psi u travi pronađu otrov. Pet ih je uginulo, a nekoliko ih je ipak spašeno, kaže nam jedan stanar zgrade u Šibenskoj ulici koji je želio ostati anoniman. Iako vjeruje da je osoba koja je bacila otrov to učinila jer ne voli životinje, ovaj stanar drži takav nepromišljen čin ravnim terorizmu jer je otrov bačen u neposrednoj blizini osnovne škole.

Da je netko bacio otrov za štakore na zelenu površinu u Vinkovačkoj ulici te u neposrednoj blizini dvorane na Višnjiku objavili su 26. rujna na svojoj facebook stranici i volonteri zadarskog azila. Zabilježeno je i nekoliko trovanja u Arbanasima i na Plovaniji, no u PU zadarskoj ništa od toga nemaju evidentirano.

Vlasnici kućnih ljubimaca u većini slučajeva trovanja ne prijavljuju policiji već se sami pobrinu za svoje ljubimce. Drže to, kako smo u razgovoru s nekoliko njih doznali, gubljenjem vremena. Iz PU zadarske, pak, pozivaju sve one koji takvo što vide ili dožive da prijave u najbližu Policijsku postaju ili na broj 192.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno