Vatrogasci pomažu djelatnicima u seljenju inventara

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vesna KARAVANIĆ
Zajedničkim snagama do novog vrtića

Od 1. do 12. listopada Dječji vrtić "Paški mališani" neće raditi u programu odgoja i obrazovanja zbog sigurnosti djece i djelatnika jer se uskoro kreće s izgradnjom nove zgrade vrtića na istom mjestu te je potrebno preseliti kompletan inventar i sve ono što je potrebno za rad u privremeni, zamjenski prostor odmarališta u vlasništvu Grada Križevaca koji im je ustupio prostor. Premda djece nema, djelatnici dječjeg vrtića u ovom periodu rade na preseljenju krupne i sitne didaktike i ostalog potrebnog materijala te pospremanja i uređenja zamjenskog prostora za početak odgojno-obrazovnog rada prema Godišnjem planu i programu dječjeg vrtića. Zatekli smo ih kakao neumorno nose namještaj i vrtićku opremu, a u pomoć su im pritekli i djelatnici gradske tvrtke "Pag 2" i članovi Dobrovoljno-vatrogasnog društva Pag.

- Iako smo veseli što ćemo dobiti novi, ljepši i suvremeniji vrtić, ipak smo malo i tužni jer smo u ovom vrtiću proveli mnogo godina i doživjeli puno lijepih trenutaka uz naše mališane. Generacije i generacije naših najmlađih, a sada već odraslih ljudi, sjećat će se našeg vrtića i dana provedenih u njemu, rekla je Ljubica Fabijanić, ravnateljica vrtića i zahvalila se na velikoj pomoći pri preseljenju paškim vatrogascima i djelatnicima "Paga 2".

Plan novog vrtića

Postojeća zgrada samostojeći je objekt montažnog tipa na jednoj etaži izgrađena 1980. godine za 75 djece i ne zadovoljava današnje potrebe gotovo 3.900 stanovnika s područja Grada Paga.

Stara zgrada vrtića je dotrajala i neadekvatna, pa je tako prošle godine odlučeno je da se ide u gradnju nove zgrade koja će omogućiti boravak većeg broja djeca i suvremene pedagoške i prostorne uvjete koje zahtijeva današnje vrijeme.

Prema rječima ravnateljice Ljubice Fabijanić, ovu godinu je upisano 93 djece od čega ih je 87 na cjelodnevnom boravku, a sedam na poludnevnom. Za mališane se brine osam odgajateljica, tu su i pedagog i logoped, domar, dvije spremačice i dvije kuharice.

Po projektu, nova zgrada dječjeg vrtića „Paški mališani" ima prizemlje i prvi kat. Predviđena je za smještaj 130 djece starosti od šest mjeseci do sedam godina života te djelatnika vrtića. U prizemlju su planirane prostorije za dvije jaslične grupe sa svim potrebnim sadržajima, kuhinja i multifunkconalne prostorije. Na katu će biti smješteno pet prostorija za vrtićke skupine čime zadovoljava sve državne pedagoške standarde. Nova zgrada vrtića će biti energetski učinkovita te će se ugraditi potrebne instalacije za sunčeve kolektore.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno