Zbog prijetnji zatražili pomoć policije

Slika korisnika admin
Sindikat samostalnih taksista najavljuje nove aktivnosti

Upozoravajući kako i nakon najnovije odluke Grada Zadra o taksi prijevozu još uvijek nisu riješeni problemi koji godinama postoje u ovoj djelatnosti, zadarska Samostalna taxi služba za ponedjeljak je sazvala novinsku konferenciju. Ukazat će na probleme na koje su već više puta ukazali, a to su: problem ilegalnog rada taksista i rad na crno, nedozvoljen rad preko 12 i više sati dnevno koji nije plaćen, problem nelojalne konkurencije među taksi grupacijama i taksistima, problem neprijavljivanja radnika u pojedinim taksi grupacijama i rad bez dozvole.

Nezadovoljni situaacijom koju trpe zbog, kako kažu, nelojalne konkurencije, njihov sindikat od Gradske uprave traži hitne dopune i izmjene nedavne odluke o taksi prijevozu, uključivanje predstavnika sindikata u postupak izmjena i dopuna te odluke.

Navode kako čak dobivaju učestale prijetnje od pojedinih taksista, o čemu su bili prisiljeni izvijestiti policiju. Zatražili su zaštitu njihova sindikalnog povjerenika i procesuiranje onih koji mu prijete.

Sindikat samostalnih taksista najavljuje i nove aktivnosti na području zaštite radnih prava, bolje organizaciji rada, ali i općenito poboljšanju kvalitete rada taxi službe. 

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno