Kvadrat stana 2.075 eura

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
U Zadru godišnji rast cijena stanova
Prema istraživanju Njuškala provedenom na uzorku od 155 tisuća aktivnih oglasa nekretnina, cijene nekretnina u Hrvatskoj na godišnjoj razini nastavljaju ubrzani rast
Zvonko KUCELIN
Zadar po pitanju kupnje nekretnina među traženijim gradovima na obali

Cijene nekretnina u Hrvatskoj i u rujnu su nastavile s rastom. Stanovi su, u odnosu na isti mjesec prošle godine poskupjeli više od  7 posto, a kuće za gotovo 4,5 posto.

Zadar bilježi godišnji rast cijena stanova od 12 posto i u ovom trenutku  prosječna tražena cijena za kvadrat iznosi 2.075 eura.

– Prema istraživanju Njuškala provedenom na uzorku od 155 tisuća  aktivnih oglasa nekretnina, cijene nekretnina u Hrvatskoj na godišnjoj  razini nastavljaju ubrzani rast. Nekretnine su sve traženije, čemu u prilog  ide ne samo porast cijena, već i porast broja detaljnih pregleda oglasa  nekretnina na Njuškalu, koji je samo u kolovozu ove godine iznosio čak  16 milijuna.

Pogledamo li cijene stanova i kuća po najvećim hrvatskim gradovima,  i dalje je na prvom mjestu Dubrovnik gdje prosječna cijena stana iznosi  3.811 eura po kvadratu, dok prosječna tražena cijena za kvadrat kuće tamo iznosi 4.663 eura. U Splitu je prosječna cijena za kvadrat stana 2.744  eura, a za kvadrat kuće u prosjeku ćete tamo izdvojiti oko 2.900 eura. U  Splitu je kvadrat stana u prosjeku rastao za 13 posto u godini dana. Gledamo li unazad nekoliko godina, u Zagrebu je prvi put prosječna tražena  cijena za kvadrat stana prešla 1.900 eura, odnosno trenutno je 1.917 eura. Istovremeno, u Zagrebu su prosječne cijene kvadrata kuća 33 posto  povoljnije od kvadrata stana i iznose 1.279 eura. Tražene cijene stanova u  Zagrebu na godišnjoj razini su rasle 10 posto.

Pogledamo li distribuciju cijena po gradovima, uočljivo je da su na vrhu gradovi na obali i grad Zagreb, dok se u donjoj polovici nalaze ponajviše gradovi na istoku Hrvatske.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno