Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

JURE PLANINIĆ: “Odigrao sam dobro, ali može uvijek bolje”

02.10.2019. 14:33
JURE PLANINIĆ: “Odigrao sam dobro, ali može uvijek bolje”


Premijera protiv Škrljeva pokazala je da će Zadar ove sezone biti ponovno drag navijačima prvenstveno zbog napadačke košarke i poteza više kojeg se moglo vidjeti kontra Riječana u nedjelju. Ubacili su igrači Ante Nazora čak 104 poena, a pritom su svi igrači dobili dobre minute. Među njima se nalazi i Jure Planinić koji je za 10 minuta na parketu ubacio 6 poena i skupio 3 skoka i pokazao da će se ove sezone trener moći osloniti na njega, posebno u situacijama kao što je bila u nedjelju zbog izostanka Ive Ivanova. Sezona će biti nikad napornija s trokružnim sustavom u HT Premijer ligi, i najjačom ABA ligom zadnjih godina zato će Nazoru trebati svi raspoloživi igrački resursi. A utakmica kontra Škrljeva potvrdila je da Zadar ove sezone uistinu ima širinu.


Odlične pripreme
– Odradili smo odlične pripreme što je jako bitno te djelujemo spremni, no definitivno tu još ima mnogo prostora za napredak. Jako smo mlada momčad, ima tu dosta novih igrača, ali svi su sposobni participirati ozbiljne minute u utakmicama kao što se najbolje vidjelo protiv Škrljeva. Ipak, ovo je bila tek prva utakmica i kako bude sezona odmicala mislim da ćemo biti sve uigraniji i onda bi se mogli donositi neki konkretniji zaključci – kazao je Planinić koji je bio član druge postave Zadra u nedjelju i ta postava je demonstrirala pravu igru, tako da su starteri mogli već početi razmišljati o sljedećoj utakmici.
– Odigrali smo onako kako smo se i dogovorili prije početka. Krenuli smo u utakmicu srčano i bez podcjenjivanja te napravili u ranoj fazi veliku razliku, a i druga postava nije bila ništa lošija te je sve ispalo kako smo priželjkivali. Škrljevo je dobra momčad iako su doživjeli neugodan poraz. Svi misle da će nam biti lako ove sezone u domaćem prvenstvu jer nema Cedevite, no ostali su se ozbiljno pojačali i zato je ova pobjeda vrijedna kako iz prizme dobrog otvaranja sezone tako što smo dobili protivnika koji će mnogima kasnije pomutiti račune.
Mnogo je upita upućeno treneru Nazoru prošle sezone vezano za vaš status. Niste tada dobili previše minuta, ali se zato ove sezone očekuje da postanete važan kotačić u stroju.
– Ne gledam unazad nego samo naprijed i nadam se da će biti minuta i dalje kao što sam ih imao protiv Škrljeva. Dobio sam priliku i mislim da sam ju iskoristio odigravši dobru utakmicu, ali sigurno može uvijek bolje tako da se veselim novim utakmicama i novim prilikama.


Težak raspored u listopadu
Kakav vam je raspored u listopadu moglo bi biti pregršt prilika, jer u mjesec dana igrate osam utakmica, a osim Dubrave na Višnjiku ostalih sedam donosi zahtjevne protivnike.
– Očekuje nas težak mjesec. Imamo osam utakmica, protiv snažnih suparnika, no nema straha jer smo jako dobro radili cijelo ljeto. Razmišljamo naravno samo o onom što nam slijedi, a to je gostovanje u Podgorici.
Budućnost je veliki favorit u nedjelju, ali pitat će se nešto valjda i Zadar.
– Budućnost je godinama jedna od najjačih momčadi u ABA ligi i ove sezone su složili vrhunski roster u kojem su nekako najzvučnija pojačanja Justin Cobbs iz Cedevite i Scott Bamforth pristigao iz Sassarija. Jaki su i na vanjskim i na unutarnjim pozicijama te smo svjesni da se jedino timskom igrom i kvalitetnom obranom možemo nadati pozitivnom rezultatu – zaključio je Planinić.
 




Brža smo momčad nego prošle sezone


Planinić je jedan od rijetkih uz Petra Marića i Domagoja Vukovića koji je ostao u rosteru od prošlesezonske garniture. Iako je još rano za nekakve sudove i povlačenje paralela, neke stvari se u odnosu na lani mogu primijetiti već sada.
– Teško je uspoređivati momčad iz prošle sezone s ovom aktualnom. Sezona je tek počela i prerano je za ikakve ocjene o ičemu, no ako se već mora tražiti neka osnovna razlika onda je ovosezonski Zadar sigurno brži tj. igrat će bržu košarku što će nadamo se svi biti dobitna kombinacija – kazao je Planinić.
 


Program u listopadu


6.10. Budućnost
9.10. Cibona
11.10. Vrijed. Osijek
14.10. Krka
19.10. Mega Bemax
21.10. Dubrava Furnir
25.10. Cibona
27.10. Split
masnim slovima otisnuta su domaćinstva Zadra