Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

TREĆA HNL JUG Zadranima gostujući bod, Biograjci »potonuli« kod kuće

02.10.2019. 09:39
TREĆA HNL JUG Zadranima gostujući bod, Biograjci »potonuli« kod kuće


Niti Zadranima, niti Biograjcima 6. kolo Treće HNL jug neće ostati u nekom trajnijem sjećanju. Istini za volju momčad sa Stanova ipak može biti puno zadovoljnija jer su osvojili bod i to na vrućem travnjaku u Hrvacama. S druge strane Biograjci su doživjeli neugodan i uvjerljiv poraz na svom igralištu Kazimir i Silvestar od Uranije. Konačan rezultat je možda i preuvjerljiv u korist momčadi iz Baške Vode, ali u svakom slučaju mora zabrinuti i razdrmati momčad iz Biograda na Moru. U Hrvacama je Zadar poveo golom Roka Nakića, ali se Hrvace vraćaju zgodicima Duje Ribičića i Luke Ivanovića. Međutim, Zadar se nije predavao, Kristijan Jurić je u završnici utakmice izborio najstrožu kaznu koju je u gol pretvorio Dragan Župan. Primorci su također poveli i to golom Stefana Lazarevskog u 16. minuti, ali je do poluvremena Mario Pejković stvari vratio na početak. Koban je za Biograjce bio period od 56. do 67. minute u kojem su primili čak tri pogotka i Uraniji morali priznati da je, barem u ovom susretu, zasluženo osvojila tri boda.


Pad na ljestvici
Što se tiče ostalih rezultata u 6. kolu Treće HNL prije svega treba izdvojiti prvi posrtaj lidera Junaka. Sinjani su gostovali na Parku mladeži i doživjeli poraz od Splita 2:0. Domaćin je poveo zgoditkom Lovre Lukića u 29. minuti, a Krešimir Luetić je četiri minute kasnije svojim golom zapečatio pobjedu Splita. Novu pobjedu ostvarila je Sloga kojoj se po ničemu ne može primijetiti da su tek novopečeni trećeligaši. U Mravincima su slavili protiv Zagore rezultatom 1:0. Nije teško pogoditi tko je bio strijelac pobjedničkog zgoditka jer je riječ o prvom topniku Lige Mariju Maroviću i to već u 7. minuti susreta. Marović je u šest kola zabio deset pogodaka i zaslužuje sve čestitke. Kamen je u Ivanbegovini slavio protiv Neretve koja je čak i povela u ovome susretu. Međutim, domaćin je preokrenuo rezultat i zgoditkom Luke Begića u 82. minuti zaključio posao. Najviše pogodaka u ovome kolu, čak sedam, palo je u Blatu na Korčuli. Ondašnji Zmaj je rezultatom 4:3 došao do troboda protiv Neretvanca. Opuzenci su pružili žestoki otpor, ali zgoditak Nemanje Šešlije u 4. minuti sudačke nadoknade situaciju je prelomio na stranu Blaćana. Bilo je ovo kolo u kojem su zabilježena tri remija. Osim Hrvaca i Zadra, bodove su podijelili GOŠK i Vodice, te Jadran i Uskok. I to identičnim rezultatom 1:1. Na Lapadu je domaćin poveo preko Luke Matića u 44. minuti, ali Vodice do boda dolaze pogotkom Tonija Rendića u 89. U Pločama obrnuta situacija. Gosti s Klisa dolaze u vodstvo zgoditkom Marina Vučemilovića Grgića u 14. minuti s kreča, a izjednačio je Ivan Raič u 25.
Situacija na ljestvici je sljedeća. Vodećem Junaku se na vrhu priključila Sloga koja ima isti broj bodova, 13. Treću i četvrtu poziciju s po 11 bodova drže Kamen, odnosno Hrvace. Split je pobjedom nad Junakom skočio na 5. mjesto na kojem ima 10 bodova, koliko ima i Urania na 6. mjestu. Zadar je remijem u Hrvacama pao na 7. mjesto, a na svoj konto je do sada pospremio 9 bodova. Dvije momčadi koje slijede su Zmaj i Jadran LP koje su za sada zaslužile po osam bodova. Bod manje na 10. i 11. mjestu imaju GOŠK Du. i biogradski Primorac. Uskok, Zagora i Vodice za sada su osvojile po pet bodova, Neretvanac je pretposljednji s četiri, a fenjer za sada drže Opuzenci s tri osvojena boda.


Po pobjede
U kolu koje je pred nama županijske predstavnike Zadar i Primorac (B) očekuju novi ispiti za koje se nadamo da će ih riješiti s uspjehom. Zadar će na svojim Stanovima dočekati uvijek opasni Jadran iz Ploča. Momčad Marka Pinčića nakon remija u Hrvacama i onog prethodnog protiv Zmaja na Stanovima, sigurno želi pobjedom prekinuti ovaj niz remija. Pločani imaju tek bod manje od Zadra i sigurno se u Krševanov grad ne dolaze predati. Ipak, Zadar definitivno ima snage i kvalitetu da ovu utakmicu riješi u svoju korist i svojim navijačima priredi novo slavlje.
Primorac će nakon domaćeg neugodnog poraza od Uranije u obližnje Vodice koje su sigurno osokoljene remijem u Dubrovniku. Biograjci već sezonama znaju kiksati na svom travnjaku pa se nakon toga u gostima iskupe. Vjerujemo da će tako biti i ovoga puta i da će put kraljevskog grada ponijeti tri boda. Stvaraju dosta prilika, samo ih još treba iskoristiti i sigurni smo da će sve sjesti na svoje mjesto. Naravno, jedan od uvjeta je da svoju obranu dignu na viši nivo.
Ništa manje zanimljivo neće biti niti na ostalim trećeligaškim travnjacima diljem Dalmacije. Lider Junak će u Sinju ugostiti GOŠK i morat će se namučiti za novu pobjedu. Sloga putuje u Bašku Vodu na noge Uraniji koja se napunila samopouzdanjem u Biogradu na Moru. Kamen će put Klisa na noge Uskoku, Split putuje južnije kod Neretve, dok u susjednom Opuzenu Neretvanac dočekuje Hrvace. U Unešiću će Zagora ugostiti jedine »bodule« u Ligi, momčad Zmaja iz Blata na Korčuli. Šest utakmica igra se u subotu, dok su za nedjelju ostavljena dva dvoboja, Neretvanac – Hrvace i Urania – Sloga.
 




Strijelci


10 golova: Mario Marović
6: Juan Manuel Varea
4: Ivan Raič, Mario Marić, Petar Brkan, Antonio Štimac
3: Kristijan Jurić, Robert Jandrek, Krešimir Kelez, Mario Pejković, Antonio Pavlinović, Karlo Vidović, Domagoj Marušić, Duje Ribičić, Andro Vuleta, Tino Šošić
2: Krešimir Luetić, Renato Nović, Mate Čorić, Pjero Škarić, Roko Nakić, Vedran Smokrović, Adel Ajkunić, Dean Borovčanin, Nemanja Šešlija, Andrej Ivan Tabula, Nikola Marić, Antonio Smrdelj, Ante Mihaljević, Josip Anić, Ivan Mastelić, Leo Andrić, Marin Vučemilović-Grgić, Branimir Kujundžić, Dragan Brečić, Jure Jerbić, Toni Rendić, Jefferson David Barreiro Quinones, Valentin Adrian Alvarez Cief, Abel Kalfić.