Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Mornar prebačen za 9. listopada, fokus samo na Sesarovoj Gorici

02.10.2020. 09:31


Nakon loših vijesti obično stižu one ljepše pa su tako i na Višnjiku poslije šoka s Darkom Planinićem, koji je po svemu sudeći već bivši igrač Zadra, sigurno s olakšanjem dočekali vijest da je ABA liga odobrila odgodu utakmice 1. kola s Mornarom iz Bara. Iz KK Zadar je upućena zamolba za odgodom ove utakmice koja se trebala odigrati u nedjelju u 17 sati u Krešinom domu, iz razloga što bi u tom slučaju igrali dvije utakmice u manje od 24 sata. Želje su im uslišane i tako je Mornar prebačen na 9. listopada, a obvezu 2. kola na gostovanju kod Mege Soccerbeta igrači Veljka Mršića odradit će dva dana potom, 11. listopada.


Mlada i čvrsta Gorica
Tako je umnogome olakšana priprema derbija HT Premijer lige sutra s početkom u 17.30 sati u Velikoj Gorici. Momčad pod vodstvom Josipa Sesara sve je samo nije bezazlen protivnik i već nekoliko godina s pravom pripada vrhu hrvatske klupske košarke. Prošle sezone su do »lockdowna« bili plasirani odmah iza Zadra i Cibone, od ove ih uz domaće prvenstvo očekuje i nastup u ABA 2 ligi, a da su i bolji nego lani potvrdili su s dvije pobjede na otvaranju HT Premijer lige. Posebno im je važna bila otvarajuća pobjeda nad Splitom te se nadaju sigurno dobrom rezultatu i protiv Zadra kojeg su uspjeli pobijediti prošle sezone u svojoj dvorani. Zapravo, Gorica je posljednja hrvatska momčad koja je svladala sa 74:73 tada neprikosnoveni Zadar predvođen Danijelom Jusupom. Bila je to za jedne i druge posljednja utakmica hrvatskog prvenstva prije »lockdowna«, a koliko je opasna Sesarova momčad vrlo dobro je upamtio i Martin Junaković.
– Gorica ima vrlo mladu i čvrstu momčad i kvalitetnog trenera koji je s njima već godinama. Imaju prepoznatljiv sustav i mislim da nas očekuje izuzetno teška i zahtjevna utakmica – kazao je uoči puta prema Velikoj Gorici organizator igre Zadra koji je potvrdio odličnu formu u prethodnom srazu s Cibosima. Odigrao je Šibenčanin tu partiju bez promašenog šuta, gađao je 5-5 i pokazao da će ove sezone biti jedna od glavnih uzdanica Veljka Mršića. Momčad s Višnjika naravno puca na najviše pozicije u domaćem prvenstvu u što su se savršeno uklopile početne dvije pobjede nad Šibenkom i Cibonom te je sigurno intencija da se i treći derbi zaključi s istim ishodom. No, za to će im trebati velika želja kao i maksimalan pristup jer Gorica itekako ima konja za utrku sa Zadrom ove sezone.


Debi Cartera
Čak sedam je novih igrača doveo Sesar, a petorica dolaze kao odbačeni sinovi iz najjača tri hrvatska kluba. Iz Cibone su stigli Krešimir Ljubičić i Ivan Majcunić, s Gripa također dvojica, Maj Kovačević i Mate Kalajžić dok je s Višnjika došao Karlo Uljarević. Nova lica su Ivan Batur i Marko Baković dok su starosjedioci Lovre Mazalin, Ante Mašić i Borna Kapusta. Moćnu gomilicu okupio je Sesar i što je najvažnije ima recept kako uhvatiti favorite poput Zadra na spavanju.
– Svjesni smo da moramo pristupiti Gorici bez kalkulacija, na gornjem maksimumu naših mogućnosti i naravno davati sve od sebe svih 40 minuta. Uz to moramo raditi sve ono što inače radimo na treningu i ako te uvjete zadovoljimo mislim da onda ne bi trebalo strahovati da ćemo i treću utakmicu u HT Premijer ligi zaključiti s uspjehom – istaknuo je Junaković koji će kao i suigrači mu za ovu utakmicu dobiti pomoć u Justinu Carteru. Ovaj 33-godišnji Amerikanac ima ogromno euroligaško iskustvo kao član Galatasaraya, Pinar Karsiyake, Khimkija, Dinama Sassarija, Roannea, Varesea… i upravo će u sutrašnjem derbiju upisati debi u dresu Zadra, a dobra vijest za sve ljubitelje košarke da će prvi nastup Cartera i derbi moći uživo popratiti u tv-prijenosu na HTV2 kanalu.