Počeli radovi na ribarskoj luci u Gaženici

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Gradi se županijska ribarska infrastruktura vrijedna 60 milijuna kuna
Usporedno s početkom radova na izgradnji ribarske luke u Gaženici, u ribarskoj luci Vela Lamjana u općini Kali radovi se privode kraju. Dograđen je i saniran postojeći operativni gat, moderniziran je operativni vez i produžena obala za prihvat brodica
LUČKA UPRAVA ZADAR
U ribarskoj luci Gaženica se u prvoj fazi gradi servisni plato za podizanje i spuštanje plovila u more pomoću dizalice

Lučka uprava Zadar započela je s radovima na izgradnji ribarske luke u Gaženici, dok se radovi u ribarskoj luci Vela Lamjana u općini Kali privode kraju.
U sklopu projekta modernizacije RL Vela Lamjana izvršena je dogradnja i saniranje postojećeg operativnog gata koji je postao glavni lukobranski objekt i produžena je postojeća obala za prihvat ribarskih brodova, čija duljina je po završetku radova iznosila 161,59 metara. U trećoj fazi je moderniziran operativni vez i produžena zapadna obala za prihvat brodica. S istočne strane izgrađena je obala za prihvat brodica u luku dužine oko 76,70 metara, koja slijedi prirodnu obalu i proteže se dalje za oko 34,40 metra.
Usporedno sa završetkom radova u Kalima, tijekom rujna počela je prva faza radova u sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje postojeće ribarske luke u zadarskoj Gaženici.
U prvoj fazi će se za potrebe servisiranja brodova izgraditi servisni plato za podizanje i spuštanje plovila u more pomoću dizalice – travel lifta. Plato za podizanje i spuštanje plovila bit će smješten na zapadnom dijelu postojeće obale i sastojat će se od dva gata. U drugoj fazi predviđena je izgradnja manipulativnog i servisnog prostora, internih prometnica i zelenih površina. U trećoj fazi izgradit će se skladište s pripadajućim pomoćnim objektima. Namjena skladišta je skladištenje mreža, ribarskih alata, rezervnih dijelova, opreme i uređaja za ribarske brodove. Uz objekt skladišta, s njegove sjeverozapadne strane, predviđena je gradnja objekta s prostorijama za odmor i boravak ribara i drugih zaposlenika, garderobama i sanitarijama, prostorijom za proizvodnju leda te prostorijom za smještaj pribora za čišćenje i održavanje, najavili su iz Lučke uprave Zadar.
Podsjetimo, projekti ribarskih luka financiraju se sredstvima iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, a ukupna je vrijednost radova na obje luke veća od 60 milijuna kuna s PDV-om.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno