Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Kuliš: Trebamo zaustaviti skok i tranziciju Sinjana

02.10.2021. 07:37


Treće kolo HT Premijer lige košarkašima Sonik Puntamike donosi okršaj protiv sinjskog Alkara. Neočekivano visok poraz na otvaranju sezone kod Vrijednosnica Osijek ispravljen je na domaćem parketu protiv Šibenke, a okršaj u srcu Cetinskog kraja bit će dobar ispit za igrače Stipe Kuliša koji će pokušati zadržati visoku razinu košarke, prije svega na defenzivnoj strani parketa, koju su pokazali prije tjedan dana kada su bez previše drame došli do prva dva boda u novom izdanju hrvatskog prvenstva.


Ključ je u obrani
– Svako kolo i svaki novi suparnik sa sobom donosi nove izazove. Sudeći po prve dvije utakmice u sezoni, osnovne karakteristike igre Alkara su dobra tranzicija i dobar skok u napadu te ćemo morati limitirati broj njihovih napadačkih poena i napraviti adekvatan posao u obrambenom zagrađivanju – kazao je u uvodu današnje utakmice trener zadarskog sastava.
Objektivni problemi koji su zadesili Puntamičane na otvaranju nove sezone, poput kasnog kompletiranja igračkog kadra koji je zgotovljen tek u završnim danima potpisima Pavla Marčinkovića i Ivana Vučića te izostanka Kuliša s prvog dijela priprema zbog reprezentativnih obveza, rezultirali su, u kombinaciji s odlaskom čak osmorice igrača u odnosu momčad koja je izjednačila najbolji rezultat u povijesti kluba, s poteškoćama na startu nove kampanje. Svaki tjedan, svaki dan, zajedničkog treninga Zadranima jako puno znači, no raspored je gust i dobar početak sezone jako puno znači.
– Stanje u momčadi je u ovom trenutku adekvatno. Zadovoljan sam s ciklusom treninga koji smo napravili. Koliko god je naše izdanje na parketu u prošloj utakmici dobro izgledalo, bilo je određenih aspekta koje je trebalo popraviti. Smatram da smo se tu podigli na razinu više i da smo automatizirali određene principe u našem sustavu te da ćemo kvalitetniji nego smo bili do sada dočekati sljedeću utakmicu – dodao je trener Sonika.


Biti na vrhuncu mogućnosti
Alkar je u prva dva kola upisao dva poraza, no drugo poluvrijeme utakmice protiv Gorice pokazalo je da su Sinjani sve samo ne bezopasna momčad.
– Glavni cilj je uvijek odigrati na vrhuncu svojih mogućnosti. Nadam se da ćemo zadržati razinu obrane koju smo prezentirali prošlu utakmicu protiv Šibenke i da će nam upravo taj susret i ono što smo u njemu prikazali biti vodilja za nastavak sezone – zaključio je Kuliš.
Utakmica se igra u dvorani Ivica Glavan-Ićo s početkom u 19 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u i Radio Zadru.




Povratak u pune dvorane
Nakon više od 18 mjeseci košarkaši Sonik Puntamike zaigrat će pred pravom košarkaškom publikom. Pandemija koronavirusa prekinula je pretprošlu sezonu i lani ispraznila tribine pa će prvi kontakt sa srčanim i u loptanje pod obručima zaljubljenim fanaticima Puntamičani imati večeras, s početkom u 19 sati, u Sinju. Dvosjekli je to mač, ali igranje pred punim tribinama trebalo bi dati dodatni impuls »Soniksima« u lovu na dobar rezultat.
– Prisustvo domaće publike dat će posebnu draž ovoj utakmici. Sinjani su oduvijek znali maksimalno respektirati izvedbu, kako domaće tako i gostujuće momčadi, i nerijetko ih pljeskom ispratiti s parketa. Njihovo prisustvo će susretu dati dodatni čar te se velimo i radujemo igrati u takvom ambijentu, jer je u tome prava suština bavljenja sportom – naglasio je Kuliš.