Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sezona Moto Surfa završava u Zadru

02.10.2021. 08:21


Zadar je od 1. do 3. listopada domaćin posljednje utrke svjetskog kupa u Moto Surfu, punog naziva UIM World Cup Moto Surf. Nakon utrka u Češkoj, Belgiji, Rusiji i Kolumbiji, prvenstvo se vraća u Europu, gdje sezona završava utrkom u Zadru. Ovo je, inače, prvi put da je jedan hrvatski grad domaćin ove adrenalinske sportske senzacije.
Više od 70 vozača iz 13 država Europe, Amerike i Azije natjecat će se od 1. do 3. listopada u sedam kategorija – Men Open, Men Stock, Women, Juniors, Rookies, Electric Challenge, E-Foil Masters i to na moru ispred zadarske plaže Borik.
Sezona 2021. jedinstvena je za cijeli sport s obzirom da je prva u povijesti ovog sporta u kojoj se mladi vozači u kategoriji Rookie i Junior bore za naslov svjetskog prvaka te je ujedno i prva sezona Electric Challengea – prve kategorije s potpuno električnim pogonom u povijesti glisiranja, stoji u najavi natjecanja na službenoj stranici: https://motosurfworldcup.com/uim-motosurf-worldcup-ready-for-the-season-finals/.
Kako je izumitelj električne surf daske iz grada Brna, Južnomoravska regija koja ima potpisanu povelju o suradnji sa Zadarskom županijom, uključila se u organizaciju spomenutog natjecanja pa u Zadru ovih dana boravi izaslanstvo regije predvođeno zamjenikom župana Františekom Luklom.