Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadar i njegove ljepote upamtit će ljubitelji biciklizma iz cijeloga svijeta

02.10.2021. 11:09


S Pozdrava Suncu jučer je startala četvrta etapa ovogodišnjeg šestog izdanja biciklističke utrke CRO Race od Zadra do Crikvenice duga 197 kilometara. Ovogodišnji CRO Race započeo je u utorak 28. rujna u Osijeku, a cilj prve etape bio je u Varaždinu. Nakon toga utrka se u srijedu 29. rujna preselila u Slunj, gdje je startala druga etapa koja je završila u Otočcu. Treća etapa, koja je na rasporedu bila u četvrtak 30. rujna, započela je u Primoštenu i završila s ciljem u Makarskoj. U petak, ujedno na prvi dan listopada na rasporedu je bila četvrta etapa, koja se protegnula od Zadra do Crikvenice. Vikend donosi novu dozu adrenalina i uzbuđenja.
Peta etapa kreće danas iz Rapca i Labina i proteže se do Opatije, a posljednja etapa starta u nedjelju 3. listopada iz Samobora i Svete Nedelje te vožnjom kroz Zagrebačku županiju tradicionalno završava u Zagrebu.
Domaćinstvo ovoj utrci još je jedan način da grad Zadar opravda ovogodišnju titulu Europskog grada sporta 2021. godine te se pozicionira kao idealna turističko – sportska destinacija.
– Organizatorima utrke ponovno zahvaljujem na odabiru Zadra, kao jednog od gradova domaćina šestog izdanja biciklističke utrke CRO Race, koja na jedinstveni način slavi sve hrvatske prirodne ljepote. Bicikliste će na zahtjevnoj stazi, dugoj skoro 200 kilometara pratiti ugodno i sunčano vrijeme. Nadam se da će tijekom bicikliranja upamtiti ljepote Zadarske županije i zapamtiti nas kao dobre domaćine istaknula je Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije.
– Svim natjecateljima u ime Grada Zadra želim dobar vjetar u leđa i što bolje rezultate. Iznimno smo ponosni što je Zadar ponovno izabran kao jedan od gradova domaćina ove svjetske utrke. Sliku grada Zadra i njegove ljepote upamtit će ljubitelji biciklizma iz cijeloga svijeta, kazala je Snježana Jurinić, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra, dok je Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport pri Upravi za sport Ministarstva turizma i sporta, kazao kako Ministarstvo turizma i sporta već šestu godinu za redom ponosno prati ovu važnu utrku, koja Hrvatsku promovira kao jednu od najljepših biciklističkih destinacija, ali i ponovno dokazuje kako smo spremni i sposobni prihvatiti organizaciju svjetski poznatih natjecanja.


Vodeći u poretku biciklista
Belgijski biciklist Milan Menten, član momčadi Bingoal Pauwels Saucers WB, pobjednik je treće etape CRO Racea vožene od Primoštena do Makarske u dužini od 167 kilometara. Menten je etapnom pobjedom preuzeo i vodstvo u ukupnom redoslijedu s tri sekunde ispred Norvežanina Skaarsetha, odnosno šest ispred trećeg Nizozemca Van Dijkea.
Menten je u završnici utrke pretekao Norvežanina Andersa Skaarsetha, dok je treće mjesto zauzeo Nizozemac Mick van Dijke. Izvrstan je rezultat ostvario i hrvatski vozač Josip Rumac, koji je utrku završio na četvrtom mjestu.