Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zlatni set zlatne Zadranke

02.10.2021. 08:17


Odbojkašice zagrebačke Mladosti nakon velike drame izborile su plasman u 2. kolo kvalifikacija za ulazak u skupinu Lige prvakinja pobijedivši španjolsku Gran Canariju nakon »zlatnog seta«. Zagrebački sastav je u prvom susretu u Španjolskoj slavio s 3:1, no Gran Canarija je uzvratila u Domu odbojke Bojan Stranić pobijedivši 3:1 (25:14, 22:25, 25:23, 25:20) pa je odlučivao »zlatni set«. Mladost je odlučujući set dobila 15:9 i izborila plasman u 2. kolo kvalifikacija u kojem će igrati protiv švicarske ekipe Viteos iz Neuchatela. U slučaju pobjede u posljednjem krugu kvalifikacija čekat će boljeg iz susreta ukrajinskog sastava Prometej Dnjipro i slovenskog Calcit Kamnika. Španjolske su »zlatni set« otvorile vodstvom 3:1, Mladost je potom okrenula rezultat u prednost 5:3, a zatim i 9:4. Korak bliže pobjedi domaće igračice stigle su nakon vodstva 12:8, a na kraju je bilo 15:9.
Veliki doprinos uspjehu Mladosti dala je Zadranka Josipa Marković, koja je s Višnjika na Savu preselila prije dvije godine. Marković je u igru ušla u drugom setu i do kraja utakmice upisala 13 poena.
– Nakon pobjede u Španjolskoj, gdje smo iznenadile suparnice, u uzvratu smo bile spremne na tešku utakmicu. Imale smo dosta oscilacija u igri, ali smatram da je to normalno budući da smo mlada ekipa. U početku smo imali problema s prijemom, a kasnije smo im poklonili dosta poena neforsiranim greškama. Unatoč tome, ekipa s Las Palmasa se dobro pripremila za nas te su nas nadjačale s 3:1 i tako odvele utakmicu u zlatni set – ističe Marković i dodaje:
– Tada smo shvatili ozbiljnost situacije, sabrale smo se i na kraju iskoristile priliku i osvojile zlatni set. Mislim da je na kraju presudila želja za pobjedom, zajednička energija i odlučnost. Sve u svemu, jako smo sretne i zadovoljne ulaskom u drugi krug kvalifikacija, ali nema vremena za pretjeranim slavljem jer nas tamo čeka švicarska ekipa Neuchatel za koju se moramo dobro pripremiti – zaključila je Josipa koja je 2018. bila najbolja igračica juniorskog Prvenstva Hrvatske na kojem su Zadranke osvojile drugo mjesto za najveći uspjeh u povijesti mlađih uzrasta zadarske ženske odbojke.