Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Sinovčić: Ovakav lopovluk treba spriječiti!

Autor: Davor Petrović

01.11.2009. 23:00
Sinovčić: Ovakav lopovluk treba spriječiti!

Foto: Zvonko KUCELIN



Apsolutno svaka nogometna utakmica gubi svoj temeljni smisao kada su po isteku devedesete minute svima puna usta djelitelja pravde. Takva sudbina zadesila je i ogled Lokomotive i Zadra, zahvaljujući trudu glavnog suca Alena Gereka koji je domaću momčad gurnuo prema pobjedi. Naime, sve dvojbe otklonjene su u 68. minuti, kada je nesuđeni gradonačelnik Zaboka pokazao na “bijelu točku” nakon što je Ante Puljić izbio loptu ispred Tomislava Havojića koji se dijelić sekunde kasnije u punom sprintu zabio u njega. Iako je putanja odbijene lopte jasno pokazivala tko je prvi došao do nje, Gerek je istog trena dosudio jedanaesterac.
Budući da je na tribinama bilo jedva sedamdesetak gledatelja, svi na stadionu jasno su mogli čuti prvu reakciju Zadrovog šefa struke Dalibora Zebića: “Pa ti nisi normalan!”. Na intervenciju četvrtog suca Željka Frkovića iz Gospića Gerek je trenera gostiju poslao na tribine.
– Suđenje je bilo sramotno. Svi stalno pričamo o napretku hrvatskog nogometa, a ovo je katastrofa. Da smo mi imali ovakvo domaćinsko suđenje u Zadru, bilo bi me sram. Svoju ekipu ne plaćam krumpirima, ni kamenjem s Velebita. Ovakav lopovluk treba spriječiti. Ako je penal bio čist, zašto Puljiću nije dao crveni karton? Svi su vidjeli da je u tom trenutku bio zadnji igrač obrane – s pravom se čudio stručni vanjski suradnik Zadra Reno Sinovčić.
Gostima za utjehu možda može poslužiti činjenica da je na terenu smještenom stotinjak metara jugozapadno od stadiona Maksimir Gerek prije dva tjedna na sličan način oštetio juniore Rijeke na gostovanju kod Dinama. Ipak, zabočkom arbitru treba odati priznanje na temeljitosti. Naime, u zadnjih pet minuta Gerek je trojici domaćih igrača pokazao žute kartone zbog odugovlačenja, čime je fino izbalansirao statistiku javnih opomena.
Pored jedanaesterca koji je u pobjedu Lokomotive pretvorio Nino Bule, utakmica je imala još jedan sporni trenutak. U 9. minuti Edin Šaranović postigao je gol za Zadar, a Gerek je dosudio zaleđe na intervenciju svog pomoćnika Željka Novosela iz Vrbovca. Ta situacija izgledala je vrlo, vrlo dvojbeno.