Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Članovima udruge podijeljeno 98 buketa

01.11.2010. 23:00
Članovima udruge  podijeljeno 98 buketa


Ovu tradicionalnu akciju zasad su financijski podržali Zadarska županija, gradovi Zadar i Benkovac te Starigrad. Idućih dana financijskim potporama trebale bi se pridružiti i druge jedinice lokalne samouprave, očekuje Ljubica Krcić, predsjednica i jedna od osnivačica županijske Udruge hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata
U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana Udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Zadarske županije, kako je već postalo tradicionalno, svim svojim članovima daruje bukete cvijeća i lampione kako bi ih mogli položiti na grobove svojih najmilijih, koji su dali živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.
U atriju Providurove palače na Trgu Petra Zoranića, na ulazu u prostorije Udruge, podijeljeno je 98 buketa cvijeća i isto toliko lampiona. Dva cvjetna aranžmana su položili i svijeće zapalili kod spomen-obilježja masovnih grobnica u Biljanima Donjim i Škabrnji.
– Ovu tradicionalnu akciju zasad su financijski podržali Zadarska županija, gradovi Zadar i Benkovac te Starigrad. Idućih dana financijskim potporama trebale bi se pridružiti i druge jedinice lokalne samouprave, očekuje Ljubica Krcić, predsjednica i jedna od osnivačica županijske Udruge hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata osnovane 1998. godine.
Udruga je za sada upisala 110 imena poginulih u Zadarskoj županiji. Osim što uspješno odrađuje sve programe Zajednice udruga, organizira susret djece i civilnih udruga, pomaže i siromašnim obiteljima.
– Ove godine zbog aktualne financijske krize, nažalost, pomoć u iznosu od tisuću kuna osigurana je tek za dvije, tri obitelji, kazala je Krcić dok je zajedno s dopredsjednicom Maricom Mitrović i drugim članovima dijelila aranžmane cvijeća i lampione.
Članovi udruge sa suzama u očima govorili su da je ovaj čin besplatne dodjele aranžmana cvijeća i lampiona tek djelić onog o čemu skrbi čelništvo udruge.
– Po sadašnjem saznanju u našoj je županiji poginulo 21 dijete, a kada bude završen registar poginule djece, zatražit ćemo gradnju spomenika za što imamo potporu od Zadarske županije i Grada Zadra, obznanila je Ljubica Krcić te još jednom apelirala na institucije da se pridržavaju Zakona o zapošljavanju ranjene djece, djece poginulih, zatočenih i nestalih civila.