Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Olić šest mjeseci izvan travnjaka

01.11.2010. 23:00
Olić šest mjeseci izvan travnjaka


Nadao sam se da ću nastaviti s partijama kakve sam pružao prošle sezone – kaže Olić, kojeg će u Vailu operirati Richard Steadman
Zbog problema s lijevim koljenom, Ivica Olić uskoro će otputovati na operaciju kod svjetski poznatog kirurga Richarda Steadmana u Vail. Prema prvim procjenama, oporavak bi trebao trajati oko šest mjeseci. Oliću je stradao menisk i kolateralni ligament.
– Prilično sam razočaran. Nadao sam se da ću nastaviti s partijama kakve sam pružao prošle sezone. Međutim, kraj ove jeseni nije se razvio u skladu s mojim očekivanjima – poručio je centarfor hrvatske reprezentacije na službenim internet stranicama svog kluba ovog ponedjeljka.
Prošle sezone Olić je u četrdeset utakmica za Bayern zabio osamnaest golova u Bundesligi, njemačkom Kupu i Ligi prvaka. Ove, pak, u devet nastupa niti jednom nije zatresao suparničku mrežu. Preciznije, zadnji gol u dresu Bayerna uknjižio je 15. svibnja ove godine, u 52. minuti prvenstvenoga gostovanja kod Werdera.
Olićev klupski liječnik Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt pokušat će u što ranijem terminu prije dogovoriti operativni zahvat. Preko glasnogovornika hrvatske reprezentacije Davora Gavrana, Olić je poručio da do završetka operacije neće biti na raspolaganju medijima te da će se sve aktualne informacije o njegovom zdravstvenom stanju moći pronaći na službenim internet stranicama Hrvatskog nogometnog saveza i Bayerna.
– Riječ o od ranije poznatom problemu s lijevim koljenom. Procijenjeno je da se mora ići na operativni zahvat, jer bol je bila sve veća. To se više nije moglo kompenzirati snažnom muskulaturom i voljnim momentom, a ovako će Ivica izgubiti najmanji dio sezone – objasnio je liječnik reprezentacije Zoran Bahtijarević.
Donošenje odluke o odlasku na operaciju vjerojatno je olakšala nešto slabija forma, kao i nedavni zdravstveni problemi. Na kvalifikacijskoj utakmici Hrvatske i Izraela, odigranoj 9. listopada u Ramat Ganu, domaći branič Tal Ben Haim Oliću je slomio nos. Ta je ozljeda zahtijevala rutinsku operaciju i pauzu od dva tjedna.
Aktualna situacija s lijevim koljenom puno je osjetljivija, što potvrđuje izbor kirurga. Naime, 71-godišnji Steadman jedan je od vodećih svjetskih stručnjaka za operativne zahvate na koljenima. U zadnja tri desetljeća operirao je sve američke skijaše alpince koji su osvajali medalje na olimpijskim igrama, a na njegovoj klinici u Vailu svojevremeno su spašene karijere Alana Shearera, Ruuda van Nistelrooya i Michaela Owena. Richard Steadman je dvaput operirao i Ivicu Kostelića.