Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Tri odličja za Zadrane

01.11.2010. 23:00
Tri odličja za Zadrane


Svi zadarski jedriličari koji su nastupili na regati kući su se vratili s peharom
Tri odličja osvojili su zadarski jedriličari na Prvenstvu Hrvatske za olimpijske klase te još nekoliko priznanja na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske u konkurenciji jedriličara iz Slovenije, Austrije, Poljske, Bugarske, Italije. Svi zadarski jedriličari koji su nastupili na regati kući su se vratili s peharom.
Otvoreno Prvenstvo Hrvatske jedrilo se od četvrtka do nedjelje u akvatoriju Kostrene. Prvog dana jedrilo se po buri, potom su slijedila dva dana čekanja na kopnu jer vjetra nije bilo ni za lijek. Prvenstvo je spasila nedjelja s jugom. Da se posljednjeg dana nije jedrilo ove se godine ne bismo mogli proglasiti prvaci Hrvatske jer ne bi bilo dovoljno plovova.
Očekivano Zadrani su dominirali u klasi 470. U pet plovova Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan Zadar) bili su jednom drugi i četiri puta prvi te su bez velikog uzbuđivanja ponovno osvojili naslov hrvatskih prvaka. Srebro i naslov viceprvakinja pripalo je Eniji Ninčević i Romani Župan (Uskok Zadar). Treće mjesto među hrvatskim posadama zauzeli su Lovro Ivanov i Marko Carić (Uskok), no zbog malog broja posada prema propisima dodijeljene su samo dvije medalje, dakle zlato i srebro. U ukupnom poretku Ninčević/Župan su zauzele šesto mjesto, a Ivanov/Carić sedmo. Djevojke su primile nagradu za drugo mjesto među ženskim posadama, bolje od njih bile su Slovenke Mrak i Černe, ali vrlo malo bolje, naime plasirale su se na peto mjesto s istim brojem bodova. Ivanov i Carić bili su treći juniori na Otvorenom PH.
JK Sveti Kreševan imao je još dva predstavnika na olimpijskoj dasci RS:X. Mihovil Fantela osvojio je srebro, u ukupnom poretku bio je treći. Dominik Bačić zauzeo je četvrto mjesto među hrvatskim daskašima i peto ukupno. Prvak Hrvatske u RS:X je Luka Mratović (Mornar, Split), u Laseru Milan Vujasinović (Labud, Split), u Laser Radialu Tina Mihelić (Labud, Split), u Zvijezdi Mate Arapov i Ante Šitić (Mornar, Split).