Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zadru nikad lakše s Goranom

01.11.2010. 23:00
Zadru nikad lakše s Goranom


Mladi Filip Hrabrov zabio je s lijeve strane u trećemu setu neobranjivi smeč za konačnih zadarskih 25:17 u susjedskomu derbiju protiv bibinjskoga Gorana, donijevši tako za samo 54 minuta pobjedu domaćima. Premda su se Bibinjci u Zadru nadali prvomu ovogodišnjem bodu, Zadar se pokazao kao trenutno daleko snažniji sastav, koji je gostima dozvolio osvojiti samo 36 poena u cijelomu meču.
– Nismo odigrali ništa posebno, a nikad lakše nismo dobili, nismo se ni umorili. Šteta, mislim da je ovo bio jedan od lošijih derbija s njihove strane i stvarno nismo s druge strane imali protivnika za bolju igru. Čestitam svojim igračima koji su se držali dogovora, odigrali maksimalno koncentrirano i napokon nije bilo padova u igri koji su nam se ovu godinu znali događati – rekao je Zadrov trener Marin Masnić.
Počeo je Goran ravnopravno i momčadi su bile poravnate do 8:8 u prvomu setu. Početak je davao nadu da bi susret mogao biti jako zanimljiv, kakvi su obično srazovi ova dva tima. Ali nakon 8:8 Zadar pravi seriju od 10:2, u kojoj je posebno bio razoran Filip Hrabrov, a dostatnu su mu napadačku podršku davali Josip Viduka, Ivan Škara i Trpimir Burčul, za nedostižnih 18:8 nakon kojih gosti do kraja seta prave četiri poena i Zadar neuobičajeno lako dolazi do rezultata 25:12 u prvomu dijelu susreta.
U drugomu setu Zadar počinje još bolje. Nakon četiri nula u igru ulazi Niko Colić a kod 5:0 Goran traži odmor. Zadar povećava vodstvo na 7:0 i Bibinjci prvi poen hvataju za 7:1 blokom Davida Bugarije te drugi smečem Nike Colića za 9:2. Ivan i Filip Hrabrov kod 16:2 i 17:2 potapaju bibinjski odbojkaški brod u drugomu setu, u kojemu gostujući sastav osvaja još mizernijih 7 poena.
I u trećemu setu Zadar ne dozvoljava Goranu dizanje iz knock-downa već odmah pravi 13:5, razliku koju lagano održava do kraja susreta, a trener Masnić koristi prigodu kako bi svi igrači pristupili na parket.
– Iskreno, sramim se danas što sam Bibinjac. Ovo je valjda naš minimum, ili maksimum. Zabrinjavajuće je to kakvi smo u glavi, ne mogu vjerovati da nismo pružili nikakav otpor, ipak je to dvoboj Zadra i Gorana. Valjda ne možemo trenutno bolje i možda će za koji mjesec biti bolje – rekao je Vice Fuzul, voditelj gostiju. U istom smjeru rarmišlja i Roko Frleta.
– Što reći? Minumum minimuma, Vice je sve rekao. Ovo je katastrofa i nema se što reći. Od mene pa dalje, ne zna se tko je bio gori od gorega.
Zadar se pokazao u lijepomu svjetlu i u njegovu sastavu nije bilo lošega mjesta a u sastavu Gorana zadovoljili su Niko Colić i Ante Šimunić. Ovom pobjedom Zadar u četiri kola ima 9 bodova a Goran u tri susreta nije upisao niti bod.


Prva HOL (m)


Rezultati 4. kola: Zadar – Goran 3:0, Gornja Vežica – Mladost KL II 3:1, Vukovar – Split 3:0, Velika Gorica – Rovinj, Brod slobodan.
Vukovar 12, G. Vežica 10, Zadar 9, Mladost KL II 7, Split 5, Rovinj, V. Gorica 1, Brod, Goran 0
U 5. kolu (6./7. studenoga) igraju: Split – Zadar, Rovinj – Gornja Vežica, Goran – Velika Gorica, Brod – Vukovar, Mladost KL II slobodna.




 


ZADAR – GRAN 3:0


(25:12, 25:7, 25:17)
ZADAR – Dvorana ŠRC Višnjik. Gledatelja: 47. Suci: Ivica Špadina i Dinko Ninić (oba Šibenik).
ZADAR: Bakale, Viduka, Burčul, Mandić, I. Škara, F. Hrabrov, Barić, Belić, Mijolović, Števanja, I. Hrabrov, Šestan. Trener: Marin Masnić.
GORAN: S. Šimunić, T. Šimunić, Kinda, A. Šimunić, J. Šimunić, Colić, Frleta, Fuzul.


 


Izjave


– Nervozno smo krenuli od samog početka s velikim respektom prema Zadru. Svaka čast, mlada su i perspektivna momčad ali nismo ni mi za baciti. Prvi set smo se držali, drugi set nije išlo a treći je bio čista formalnost. Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi i borbi u svakom poenu. Htio bih pohvaliti njihove mlađe igrače, posebno Filipa Hrabrova. Ako tako nastave napredovati, za taj klub neće biti problema – kaže Niko Colić, ljevoruki bibinjski bombarder.
– Odradili smo što smo se dogovorili na treningu – stisnuti prvi set i dobiti ga da ih razbijemo. I kasnije je sve išlo kako je trebalo ići – rekao je Trpimir Burčul, igrač Zadra koji je odigrao jako dobru utakmicu.
– Nakon dugo vremena ovo je bio jako loš derbi. Očekivali smo od Bibinjaca veći otpor, pogotovo što su najavljivali da će nas pobijediti. Nismo se nadali ovako uvjerljivoj našoj pobjedi i nadam se da će Goran sljedeći puta biti bolji, pun strasti – kao što su bili nekad prije – rekao je Josip Števanja, libero zadarskoga sastava.